Ett till inlägg på ålderstemat

När man blir äldre och lägger på sig lättare... 
 
Nu kan jag bara tala för mig själv.
 
Ja, det har ju med att göra att ämnesomsättningen förändras (fråga mig om några år igen så kanske den har förändrats chockartat), men för mig finns det även andra aspekter kopplade till att bli äldre. 
 
Jag har blivit mer bekväm. Varför promenera när jag kan ta bilen? Varför ta trapporna när jag kan ta hissen? Och så vidare. Jag försöker dock hålla kvar vid så mycket vardagsmotion som möjligt då jag vet att det är väldigt effektivt! Min promenad hem från skolan (nästan) varje dag på 30 min är så mycket värd. Speciellt om det inte blir någon mer motion under dagen. Det blir ju tyvärr inte några promenader nu med den dåliga luften. 
 
Jag älskar att vara vuxen och bestämma själv när jag ska unna mig saker. Vill jag ha en chokladbit mitt i veckan så tar jag det. Vill jag äta efterrätten innan middagen så gör jag det. Denna möjlighet måste jag dock ta tag i och försöka skapa lite disciplin och mer karaktär.
 
Jag äter gärna goda såser till maten, njuter av god mat överlag, dricker gärna något glas vin fredag och lördag.
 
En annan sak är ju att huden blir "mjukare" (inte som i "lenare"...).Det är intressant. Överarmarna, magen, ansiktet osv. Inte lika fast som tidigare. Charmen med att åldras!
 
Jag är väldigt tacksam för min, fortfarande, goda ämnesomsätting (peppar peppar).
 
/Charlotte

(null)

(null)

 
 
 
 
 


Kommentarer:

1 Svärmor:

Hej!
Det de skriver om att åkdras är bara en mjuk inledning till eländet. Vänta tills skinnet ser ut som well-papp och rynkorna börjar ta form av rutor. Men man vänjer sig. Bästa sättet att överse med eländet är att ta av sig glasögonen innan man konfronterar spegeln och gärna stå en bra bit ifrån. Då ser det inte så farligt ut!
Kramar

Svar: Hahaha. Fördelen med dålig syn alltså. 🙂😂 Vi ses snart! Kram kram kram
Charlotte Karlsson

Kommentera här: