Vaknade innan klockan

Jag somnade med Thilda igår, innan klockan nio. Skönt! Vaknade 03:30 och tittade på klockan, då var det ju ingen ide att somna om för jag kände mig ganska pigg. 
 
Diskussionen startar 21:00 svenska tid vilket är 04:00 här i Kina. Det känns helt ok ändå, att gå upp tidigt. Den andra gruppen har sin diskussion 19:00, vilket ju är mitt i natten här. Tur att jag kunde vara med i den sena gruppen. Det ska bli spännande! Jag har läst mycket intressant om Kinas historia. Synd bara att minnet är så kort, men en del ska väl stanna kvar. Enligt boken kan Konfucius vara en av de viktigaste personerna i Kinas historia. Känner ni igen hans ideologi? 
 
Jag har sovit lite oroligt, och drömt mardrömmar, den senaste tiden. Jag kom precis på ett sätt som jag lärde mig när jag var liten. Minns inte från vem? Att tänka på ett ord intensivt när man somnar. En känska som man vill vakna med. Ett ord på 3-4 bokstäver, tex GLAD, PIGG, LUGN, Det ska jag testa ikväll, ska fundera på vilket ord jag ska tänka på. 
 
Diskussionen är i full gång nu. Endast med text och genom att svara på en fråga som läraren, tillika författaren av boken som vi läser just nu, har skrivit in på kurssidan. Det kommer nog fler frågor strax. 
 
Några bilder från igår. 
 
Thilda på simning. 
 
Vår kvällsmat. (Tillsammans med Oboy från Sverige.) För gott. 
 
Thilda gjorde puppets som hon lärt sig på skolan. Super söta. 
 
Nu ska jag återgå till diskussionen. 
 
/Charlotte
 
 

Kommentarer:

1 Farsgubben:

Var det inte Konfucius som sa:
Gör inte mot andra det du inte vill att andra ska göra mot dig

Svar: Det stämmer bra pappa. :) Kram
Charlotte Karlsson

Kommentera här: