China Expo

Om några veckor är det dags för China Expo i Shanghai. Jag frågade chauffören vad det innebär och han sa att alla (?) länder kommer till Kina för att visa upp nyheter (det finns ett annat ord men jag kommer inte på det just nu). Han hade hört på TV igår att Rumänien ska visa upp en bil som kan flyga. I samband med detta blir det tuffare tag i trafiken. Detta meddelande gick ut i flera grupper i wechat i veckan. 
  (null)
(null)
(null)
(null)

Det kom dock ett meddelande några dagar senare om att polisen dementerar. De säger att bevakningen på trafiken är samma som tidigare. 

Två, eller fler, i området har blivit av med sina mopeder den senaste veckan för att de kört med dem oreggade. De skrev att de skulle gå till polisen men var osäkra på om de skulle få dem tillbaka. 

Idag fick jag höra att Kinas president kanske ska bo 1km ifrån oss. Det är häftigt! Och troligen anledningen till att de fixar trottoarer och vägar i hela området. (Jätte jobbigt att promenera när man måste gå ut på vägen hela tiden.)

I veckan fick vi också ett mail från skolan som sa att skolan är stängd under expon den 5-6 november. Inget som varit informerat innan. Kina har också utlyst helgdagar dessa dagar i Shanghai. Antagligen för att de vill att de boende i Shanghai ska åka ifrån Shanghai och hålla sig ur vägen. (Det finns ju en fördel och möjlighet när dagarna sammanfaller med en helg.)

Intressant! 

/C

Kommentera här: