Nanasteak

Vi hade en himla rolig morgon, kanske delvis för att det är torsdag och att Tom kommer hem idag. Jippie!
 
Men Thilda frågade vid frukosten om jag visste vad "yoga-passwordet" var. Hon sa att de i skolan får sätta sina ben i criss-cross och händerna ihop framför sig och så får de säga "yoga-passwordet". Nä, sa jag, det visste jag inte. "Nanasteak" sa hon då. "Nanasteak". Jaha ok. De har tydligen fått titta på en yoga-film några gånger i skolan. Jag funderade lite och sa "hmmm, de säger inte Namaste?". Nä, sa Thilda - Nanasteak. Haha, så roligt. Vad mycket de får lära sig. 
 
 Igår pratade de även om att man ska säga snälla ord i skolan. Om en kompis kommer och frågar om man vill leka, samtidigt som man håller på med något annat så kan man säga "Inte just nu men jag lovar att jag gärna leker med dig senare". Sen ska man ha ögonkontakt när man pratar med varandra. Thilda frågade mig imorse "mamma, vad betyder eyecontext". Efter lite diskussion så förstod jag att det var "eyecontact" hon menade.
 
På tal om något mindre kul (men ärligt).
För sjuttielfte gången så hade vi stopp i toaletten imorse. Jag fick ringa igen och be dem komma och fixa det. Får nog snart köpa en sån där mackapär så satt jag kan fixa det själv. Vad heter det på engelska? Vad heter det på svenska förresten? Jag funderade på att fråga killen om jag kunde fått ta en bild på den och skicka in i Taobao för sökning men jag kunde inte med. 
 
Videon vsiade filmerna i svartvitt och nu på morgonen var en kille här och fixade det. Vad lyxigt! Jag avskyr när det tekniska strular. Men älskar när det funkar. 😊
 
/Charlotte
 

Kommentera här: