När börjar man klara sig själv?

Väldigt trevligt ämne men jag behöver råd... 
 
Jag har nog missat att berätta det men när vi hämtade Thilda en dag från barnklubben i Thailand så berättade hon att hon hade behövt göra nummer två... hon hade bett om hjälp två gånger men "fröken" sa bara att hon får klara sig själv. (Thilda torkar sig själv när hon kissar men inte annars.) Hon gjorde det själv på barnklubben. Använde massor med papper så att rullen tog slut. Hon gick till fröken och sa att pappret var slut och fröken kom med ritpapper. Då gick Thilda och hämtade den tomma rullen och visade henne. Smart tjej! Thilda hade lyckats bra med torkningen den gången. 
Häromdagen berättade hon att hon inte får hjälp på skolan längre heller. Jag frågade fröknarna idag och det stämde. Jag vet inte om det är jag som inte hängt med? Ska en fyraåring kunna torka sig själv? Nu får vi i alla fall börja öva på allvar. Men jag hade ju uppskattat en heads up från skolan innan de slutade hjälpa barnen. 
 
Jag har precis lämnat Thilda hos en kompis för lek. Nu ska jag passa på att plugga lite till. Det går framåt, dock verkar de andra i min grupp komma igång med dialog angående uppgiften först när jag går och lägger mig. Lite i o-fas. Men jag skriver tillbaka när jag vaknar (och väcker dem?). :)
 
/C
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Kommer inte ihåg.
Men man kan förstå dom på hotellets barnklubb. Men skolan borde ju hjälpa till om inte informera att de behöver klara sig själva. /Marie E

Svar: Jag förstår dem också men de måste ju informera om det. Menar de då att alla som har slutat med blöja ska kunna torka sig själv? En två-treåring också... Vet man det bara så får man ju överväga om man ska lämna dem eller inte. Jag har ju ingen vana av barnklubb då detta var vårt första besök där. Kanske man helt enkelt förväntas förstå det men jag gjorde det inte. :) Kram C
Charlotte Karlsson

Kommentera här: