Feedback

Thilda lekte med tre andra tjejer igår efter skolan i skolans lobby. De andra tjejerna "stod på händer" med fötterna mot den vita väggen. Thilda gjorde inte det. Efter lite lek till så gjorde alla fyra tjejerna, inkl Thilda det igen, och då gick jag dit för att säga till. Jag förstår inte varför ingen annan gjorde det, men men. Jag gick dit och sa "no no no, no feet on the wall. You see, if you put your feet/shoes on the white wall it can get dirty/black". Jag sa det säkert inte med världens trevligaste ton, men jag försökte... Den största av tjejerna sa "Thanks for telling us". Helt grymt ju. Hon tog emot feedbacken. Väldigt moget och väluppfostrat. Jag blev lite chockad och visste inte vad jag skulle säga, haha. Det är inte alltid helt lätt att ge spontan feedback. 
 
Igår fick jag feedback av min man. Han tycker att jag lägger ut för många selfies och att jag hellre skulle lägga ut bilder på nya saker/miljöer i Shanghai. Nu är den bistra sanningen att jag säger nej till alla aktiviteter för tillfället för jag har fullt fokus på studierna och håller mig hemma. Därav har jag hela dagen haft detta inlägg liggandes i väntan på en "bra bild". Jag har inte tagit något bra bild så nu kommer inlägget utan bild. 
 
En annan sak är att jag har bestämt mig för att klaga mindre och istället vara överdrivet positiv. Ni vet till exempel när folk frågar "hur mår du" och man säger antingen "jag mår bra, tack", eller så är man ärlig och säger hur man mår (man kanske hostar lite eller vad vet jag). Nu ska jag vara överdrivet positiv för jag tror att man själv påverkas av det. Positivt. :) 
 
Njut av dagen och natten. Det ska jag göra!
 
/C

Kommentera här: