Dagarna överträffar varandra

Jag är egentligen ingen historiefantast men vilka dagar vi har haft. Vi har njutit av vackra och mäktiga byggnader och platser men jag har verkligen även uppskattat historien bakom! Guiden var superbra och har berättat på ett roligt och spännande sätt. 
 
Igår blev vi hämtade klockan nio och åkte mot ett buddhistiskt tempel. Ett av de äldsta, om inte det äldsta, templet i Kina. 54 munkar bor där. En kort åktur dit eftersom den låg nära vårt hotell. Det låg på en väldigt vacker plats. Nya byggnader fast i gammal tappning. Stora ytor, det kändes inte trångt någonstans i staden. Vi åkte ändå runt lite och det var så vackert överallt. Breda vägar, stora ytor som sagt, rent och snyggt och blommor och träd. 
 
 
 
 
Guiden i templet bredvid Tom och "vår guide" i röd skjorta och gul t-shirt (på bilden nedan). Killen var så rolig! Vi pratade skillnaden på Daoism, Buddhism och Konfucius-lära.
 
*Daoismen/taoismen handlar om en balans mellan yin och yang.
 
*Buddhismen om att allt man gör i detta livet handlar om att få ett gott liv efter detta. Guiden sa att han är fattig men han kämpar på och försöker göra så gott han kan i detta livet för att få ett bra nästa liv.
 
*Konfucius handlar om hierarki. Guiden pratade om en VD och hans anställda, hierarkin bestämmer och de lägre betjänar de högre. Jag sa att detsamma gäller väl i familjer och att jag i så fall skulle göra allt för Tom. Det skrattade han åt och spelade på det genom resten av guidningen. Men det stämmer ju. Jag gillar inte Konfucius lära men det finns många som gör det... 
 
En vacker blomma med en söt tjej. 
 
 
 
Turen avslutades med att vi fick skriva kinesiska tecken. 
 
Thilda skrev sol. 
 
 
Jag kärlek. 
 
Och Tom familj. 
 
Sen skrev en processor våra namn på Kinesiska. 
 
Se denna tavla. Det spelar ingen roll om man står till vänster eller höger, vägen ser ändå ut att gå emot en. Den med röd mur.
 
 
 Utanför fick Tom frågan att blir intervjuad. Haha. Han fick prata om vad vi tyckte om Xian. 🙂 Och sen ville de filma honom när han fotade/filmade templet. "Se naturlig ut" sa de. 🙂
 
 
Konst för kinesiska nyåret. Skulle nog få stå kvar någon vecka till. Färgglatt minst sagt. 
 
Efter templet åkte vi mot stadsmuren. Men det kommer i nästa inlägg. 
 
/Charlotte

Kommentera här: