Handlat billigt

Igår kom det ut ett meddelande i en chatt om att en svensk återförsäljare här hade utförsäljning av svenska varor. Igår och idag. Vi var på samma sak förra året. (Det var lite kaosartat då också...) Tittade på kanelbullar i frysboxen och de hade gått ut i januari i år. Vem vill köpa det? Men vi köpte potatismos, öl, två cider, ketchup och musli. 
 
 
Thilda och chauffören.
 
 
Den där pallen välte när de höll på och allt ramlade av... 
 
 
Sen skulle vi betala och jag kontrollräknade faktiskt på min mobil samtidigt... Och såg att det blev 339,4682... på tjejens miniräknare. Jag fick det till drygt 300 när jag räknade snabbt på mobilen (och inte visste riktigt vad allt kostade). Då tog hon bort det på miniräknaren och sa, "det blir 400 jämnt". Öhhh va? Jag såg ju att det stod 339... något på miniräknaren. Men det förstod hon inte alls. Inte helt lätt med kommunikationen heller, kinesiska med inte så bra engelska. Jag bad om att vi skulle räkna igen ihop. Vi fick det till 339,65. Jag betalade 339, tänker inte avrunda uppåt. De bjöd på några chipspåsar "som plåster på såren". Haha. Jag tror inte att hon försökte lura mig egentligen, det blev nog bara fel. 
 
När vi kom hem åt vi lunch ute på terassen och sedan hämtade vi Chloé och gick till lekplatsen. Barnen lekte en stund i solen och sen var det dags att gå hem igen och göra Thilda iordning för kalas. Mer om det sen. 
 
 
/Charlotte

Kommentera här: