Lunch för tre - 57 rmb

Vi började promenera runt i de muslimska kvarteren och det var varmt och trångt. Alla kineser hade nämligen helgdag i fredags. Men vi har sett värre, vi kunde röra oss ganska fritt ändå. 🙂
 
 
 
 
 
Väldigt många stånd med "snacks" som guiden sa. Men vi var mer sugna på att sitta ner och äta lunch. Guiden tog oss till ett ställe där de lokala går och äter lunch. (Jag hade aldrig gått in där om hon inte hade sagt det...) Hon rekommenderade nudlar, dumplings och hamburgare så det köpte vi. Och vatten eftersom ingen öl serveras i de muslimska kvarteren. 
 
Ganska gott men jag föredrar nog "stir fry" - stekt mat. Vi trodde det skulle kosta runt 100 och blev förvånade när vi fick betala 57 rmb. 
 
Ledsen för bilden men vi var hungriga.
 
Fler bilder från området. Man hade kunnat strosa runt hur länge som helst. På kvällarna ska det visst vara ännu häftigare. 
 
 
 
 
 
 
På väg för att titta på Bell tower. (Eller var det Drum tower...)
 
Tillbaka i de muslimska kvarteren. 
 
Thilda såg ett annat barn med denna sockervadd och ville så gärna ha en. Den var inte lika god som de i Sverige...
 
När vi kom tillbaka till bilen körde chauffören oss till hotellet. Guiden skulle direkt till sjukhuset som låg i närheten. Hennes mamma är dålig i cancer och hon och hennes pappa tar hand om henne. Usch! ❤
 
Förresten. Igår skrev jag om badet vi skulle ta på hotellet. Thilda och jag var ombytta och i morgonrock gick vi ner till poolen. När vi kom ner visade det sig att man behövde badmössa, men det hade vi hört innan. Vi fick välja ut varsin. Sen ville de ha betalt. Runt 300 rmb. Wow! Jag sa "nej tack" och vi gick upp till rummet igen. Thilda fick bada i badkaret. Så kan det gå. Kanske du gjort annorlunda?
 
En bild från middagen på hotellet.
 
/Charlotte

Kommentera här: