Något att skriva om

Spännande morgon!
 
Mitt Taobao-konto är som sagt kopplat till min bankkonto (betalar via Alipay som är kopplat till bankkontot). Taobao ägs av Alipay, eller om det är tvärtom. Så därför funkar inte Wechat-pay. Toms Wechat är hopplad till hans bankkonto och han kan därför enkelt föra över pengar till mitt Wechat-konto (via transfer). Enkelt! Men nu till problemet.. pengarna på mitt bankonto trodde jag var i princip slut. Jag gick därför till banken imorse på väg hem från skolan för att sätta in de sista kontanter jag hade hemma (plus lite från Agneta eftersom jag lovat henne att köpa något på Taobao). Runt 425 totalt.
 
Stoppade in pengarna i facket och det stängdes. Sen blev det "ERROR". 
 
Ja, men vad härligt. Vad gör man? Jag tyckte på larmknappen men ingen svarade. Jag fick ut ett kvitto så jag har ju något att hänvisa till. Tryckte in kortet igen för att se om det låg kvar något i facket men det var tomt. Försökte ta mig in i banken men polisen sa "nej, nej". De öppnar nio om jag förstod rätt. 
 
Nu har jag försökt få tag på chauffören så att han kan följa med. Bra idé av Tom! Det är ju inte säkert att de kan engelska så det blir bra med lite hjälp. Han svarade precis och han kommer om 15-20 min. 
 
Lite jobbigt att dagens plan med 100% plugg gick åt skogen. Men något spännande att skriva om i alla fall. Nu får vi se om jag får tillbaka pengarna. Kanske ska tillägga att jag såg sedan att man endast kan lägga in 100-lappar. Jag hade lagt in en hel del annat också... (Det roliga var att när jag berättade det för Tom så sa han att det visste han för jag har sagt det till honom innan. Guldfisk-minne!) Jag får ju skylla mig själv. 
 
/Charlotte

Kommentarer:

1 Anonym:

Och nu vill vi såklart höra om upplösningen, när jag läser detta är klockan nästan 13 hos dig. Hur fick det??? /Annica

Svar: Nja sådär. 🙂 (Jag har mig själv att skylla.) Nu finns inlägget. 😘
Charlotte Karlsson

Kommentera här: