Orsak till ilska

Jag somnade gott igår vid tio. Sen vaknade jag 00:15 av grannens hund som stod på deras terass och skällde. Igen. Jag gick på toaletten men han skällde fortfarande när jag kom tillbaka, han höll på i tio minuter kändes det som. 
 
När klockan var 01:30, och jag fortfarande inte hade somnat, skickade jag ett meddelande till vår granne. Jag frågade om hennes hund varit ute på natten. Hon svarare att hon tagit in honom lite senare idag för hon hade haft så mycket att göra. Men att hon hade gått och tagit in honom så fort hon hörde att han skällde. Hon trodde att det var något där ute som gjorde honom orolig. -Nähä, det har jag också räknat ut. För länge sedan!
 
Efter några meddelanden fram och tillbaka så var hon inte längre säker på att det faktiskt varit hennes hund som skällt. Men hon tar tydligen in den varje dag mellan halv nio och tio varje kväll. Jag har hört den ett antal gånger efter den tiden... Varför är den själv ute över huvudtaget undrar jag? För att de inte vill gå promenader med hunden? Stackars hund. 
 
02:45 var jag fortfarande vaken men 03:00 vaknade jag till av att Thilda ropade efter vatten. Jag gick in och hon drack. Sedan somnade hon snabbt när jag la mig bredvid. Jag gick in till vår säng igen. 
 
04:00 vaknade jag igen av att Thilda skrek. Hon sa att jag måste komma. Jag ropade tillbaka att jag var trött och "ta tiger". Det räcker inte sa Thilda. Hon låg under sitt täcke och gömde sig när jag kom in. Hon är mörkrädd. Jag kröp ner och hon somnade efter en stund. Jag gick in igen. 
 
06:00 ringde klockan och jag var inte riktigt lika pigg som vanligt. Men helt ok ändå. Mest upprörd. Men Tom ringde och vi pratade en stund. Mysigt att höras på telefon! ❤
 
Men som sagt, inget stort bekymmer egentligen. 
Jag har läst inköpsdokument i solen så jag kan inte klaga. 
 
Glad skärtorsdag!
 
 
/Charlotte

Kommentera här: