Terracotta-armén

Igår var höjdpunkten på resan, att se terracotta-armén. Vi åkte direkt från flygplatsen dit. Fick början av historian på väg dit i bilen. Väldigt intressant. Men Thilda somnade. Haha. 

Jag var orolig för att vi inte skulle få lunch... min mat-och-sov-klocka sa att det var hög tid för lunch. Jag frågade lite lätt på väg och hon ledde oss till ett lunchställe direkt vi kom dit. Tacksam för det. 

(null)

(null)

(null)

Det var lustigt för Tom hade verkligen sett fram emot en kall öl till maten. Eftersom det var så varmt ut. Vi kom till en muslimsk restaurang som inte serverade alkohol. Haha. Det blev vatten. Vi bjöd in guiden att sitta med oss men det ville hon inte. Kanske emot "reglementet" att äta med sina gäster. Väldigt god mat. 

Vidare mot en bankomat eftersom inträdet till terracotta-armén endast kunde betalas kontant. Väldigt ovanligt här i Kina!

Efter att ha köpt biljetter gick vi in genom den första gaten. Sedan 10 min gångväg till gate 2. 

(null)

(null)

(null)

1974 hittades de första fynden (av några män som grävde för en brunn) från armén, men de var alla trasiga så allt har byggts upp av arkeologer sedan dess. Så magnifikt! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tre olika ställen, "pits" (hus), med krigare och arbetet pågår fortfarande med att återställa armén.  Det finns "warrior hospital" i varje pit (hus) där se bygger upp krigarna. Historien bakom är mycket intressant. 

De första som hittades hade färg men direkt när solen kom åt dem försvann färgen. Därför byggde de tak. Thilda är väldigt fascinerad över det. "Varför försvann färgen" har hon frågat massor av gånger. Det var det häftigaste med resan tycker hon. 

(null)

Den enda krigare som inte var förstörd. 
(null)

Andra krigare. 
(null)

(null)

(null)

Alla krigare med olika ansikten och olika form. Den största vägde över 300 kg. 

På väg tillbaka till utgången var det väldig kommers. Och väldigt varmt. 
(null)

(null)

Guiden i mitten av bilden. Grace - en väldigt duktig tjej. Kunde inte haft en bättre guide. 
(null)

(null)

Ser du djurskinnet? Vi gissade på varg... men det var... hund. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag hade inga förväntningar och det är ju då det brukar bli som bäst. Wow, vilken häftig dag! 

Hotellet hade jag stora förväntningar på och ser blev inte lika bra. (Väldigt fint hotell men inte som jag tänkt det.) Haha, så är det ju. Bäst att inte ha några förväntningar. 

/Charlotte 

Kommentera här: