Första riktiga dagen

Två stolta föräldrar till en tjej som växt en meter de senaste månaderna känns det som. Vilken stor tjej jag lämnade i skolan idag! 
 
I bilen på väg till skolan sa Thilda "Det kommer säkert bli en bra dag idag mamma. Jag har längtat till att börja year 1."
 
Hon ställde gärna upp på att bli fotad utanför skolan. Ny skoluniform med skjorta, kjol (med skjorts inuti) och nya skor med små rosetter på. 
 
 
Vi var lite tidiga och fick inte gå upp för trappan till våning två. Vi stod i lobbyn och repeterade namnen på fröknarna. När vi kom upp fick de ta ut mappen och vattenflaskan ur sina väskor och lägga på bestämda ställen, sen lägga väskan i sitt fack. Barnen fick turkosa sidenband runt halsen med lappar med sina namn. Sen fick de sätta sig vid de små borden och måla. 
 
Thilda och jag kan inte längre ha vår vanliga rutin och gå till fönstret och vinka när jag lämnar så på väg till skolan bestämde vi en ny rutin. Vi bestämde att kramas en gång och pussas tre gånger, sedan skicka en slängpuss och säga hej då. En rutin gör det enklare, för oss båda kanske. 
 
Jag längtar till att hämta Thilda och få höra allt om hennes dag. Jag hoppas verkligen att hon orkar, och vill, prata om den. 
 
En svensk tjej har bjudit in alla svenskar här i området på fika idag. Jag ska gå dit en sväng, blir skoj att träffa dem! Men annars har jag en lång att göra lista att ta tag i. 🙂
 
Idag är en stor dag!
 
/Charlotte

Kommentera här: