Activity morning på YCIS

Thildas fröknar har verkligen byggt upp stämningen bra för denna dag! De har under minst två veckors tid pratat om hur många "sleeps" barnen haft kvar till "sports week". Vet inte varför de kallar en dag för sports week men de har haft hälsofokus hela denna vecka så hela veckan är nog sports week. Dock var det ju idag alla föräldrar var inbjudna.
 
Barnen har övat på några aktiviteter som de idag fick visa för oss. Thilda var väldigt "excited" inför dagen! Det finns verkligen ingen bra översättning på "excited", använde precis Google translate och fick ord som "spänd" och "upphetsad" men det är ju inte samma ord (i mitt tyckte). Inte lika positivt. 
 
Hemma innan vi åkte imorse. 
 
På skolan. 
 
De flesta aktiviteter gjordes inomhus eftersom luften inte är toppenbra idag. 
 
Innan uppvärmning. 
 
Första tävlingen. 
 
Andra tävlingen. Barnen var i fyra lag. Två av lagen skulle ställa den gula sidan upp och de andra två den blåa sidan upp (på de där sakerna i mitten, som alla ligger ner nu). 
 
Det blev kaos i slutet. 🙂
 
Sen fick vi föräldrar tävla och det har jag ju TYVÄRR ingen bild på. Haha. 
 
Efter ett litet mellanmål var det dags för rockringar. Barnen höll varandras händer och skulle få rockringen genom hela ringen utan att släppa varandras händer. Imponerande duktiga var barnen!
 
 
Nästa lek var utomhus. Ta vatten i muggen och gå/springa över till den röda byttan och hälla vattnet där. Thildas taktik var att ta det lugnt så att vattnet stannade i muggen, men hon sprang tillbaka. 
 
 
 
 
08:30 - 10:10 var vi där. Chauffören väntade på mig och vi åkte hem. Jag har gjort skolarbete men nu äter jag lunch. 
 
Jo, en sak till. Thilda var lite ledsen och ville följa med mig hem när jag skulle gå. Jag sa då att "idag är sista dagen innan ditt lov, du är ju ledig hela nästa vecka. Det kan vi fira ikväll!". Då frågade Thilda om vi skulle fira på samma sätt som när mormor gick i pension; med tårta, ballonger och serpentiner? Men sa Thilda "ni får spara en serpentin till mig för den vill jag blåsa". Snacka om förväntningar... Sen föreslog hon godismys. Frågade "kommer pappa hem idag?". Ja, svarade jag. Då sa Thilda att "då kan vi ha godismys med pappa". 
 
Jag hittade några ballonger som jag kan blåsa upp i alla fall. Lite godis blir det nog ikväll också men det får allt räcka. En veckas lov går på långa vägar inte att jämföra med pension (men det kommer Thilda också förstå när hon blir äldre 😊 )
 
HAPPY FRIDAY!
 
/Charlotte
 
 

Kommentarer:

1 Katrin :

Skulle man inte kunna översätta ordet till förväntansfull??

2 Farsgubben:

Eller "med spänd förväntan"

3 Farsgubben:

Fast det kanske låter lite gammaldags

Svar: Hahaha. Inte gammaldags. Eller kanske gammaldags men helt ok för mig. :) Jag tänker även "glatt upprymd", hon är ju inte bara spänd och förväntansfull utan även glad och upprymd. :)
Charlotte Karlsson

Kommentera här: