Åska, ösregn, sol och 26 grader

Dagen började med vind, åska och regn. Thilda och jag fick springa in till skolan. Därav den sura minen på första bilden. 🙂
 
 
Thilda var egentligen på väldigt gott humör denna morgon. Härligt! Inte för att hon brukar vara på dåligt humör men hon var extra glad. 
 
Jag gick ju tyvärr då inte hem. Men jag satte mig vid datorn efter att jag plockat undan här hemma. (Mogonrutinen när jag kommer hem från skolan innebär att gå upp med Thildas tandborste, hårborste, pyjamas och morgonrock. Ev. bädda sängen om jag inte hunnit det. Ev. plocka in i diskmaskinen om jag inte hunnit det. Men idag gick det snabbt.)
 
Jag var inställd på att lyssna på föreläsning om inköpsstrategier men kom på att jag borde söka kurser för hösten. 10:10 var jag klar. Jag hade gått igenom över de 1400 distanskurserna på antagning.se, valt ut kurser (20 först innan jag insåg att jag endast fick välja 12), prioriterat bland dem (i vilken ordning jag vill söka) och skickat in anmälan. Känns skönt att det är gjort. Jag har sökt kurser i ekonomi, turism, projektledning, arbetsledning, psykologi, retorik och business English. 
 
Jag har dessutom haft GVV-personal på besök som har fixat med ett fönster i källaren. Tom insåg i helgen att, trots att det var stängt så var det en stor glipa. Inte konstigt att det var kallt där nere i vintras... Nu är det fixat och tätt. Snart får vi ju hålla ute värmen istället för kylan. Hihi. 😊
 
Nu skiner solen och det ska som sagt bli 26 grader idag. Men regn och åska ska komma tillbaka också så det kan nog bli en spännande dag. I eftermiddag har Thilda simning. Jag ska försöka ta mig till gymmet under dagen. 
 
Jag en rolig sak att berätta förresten. Pappa har varit i Trysil med min bror och brorson. Igår morse, påväg till frukost i Trysilbyn, träffade de på ett gäng kineser. Pappa var naturligtvis tvungen att prata med dem. 🙂 Det visade sig att de var det kinesiska landslaget i längdskidor. Det är nyligen uppstartat inför vinter-OS 2022 i Peking. För att få ihop folk till landslaget har man valt personer som paddlat kanot... Intressant. 🙂 Vad världen är liten ändå. 
 
Här de är, på väg upp till fjället. 
 
/Charlotte
 

Kommentera här: