Fantastisk morgon

Idag är dagen då vi vaknade till sol och fantasisk luft! Vad glad man blir. Thilda på gott humör och jag på gott humör. 
 
Igår när vi gick från skolan till bussen hittade Thilda dessa små "pärlor"  på torra löv. Thilda berättade att de hade hittat såna under skoldagen också och de var "caterpillar eggs". (Caterpillar = larv) Vi plockade några och hon ville att vi skulle lägga dem i en burk med blad så att de fick det bekvämt, och att vi skulle ge dem något att dricka och äta. De skulle de "hatch" - kläckas. Thilda var exalterad över att ta med dem till skolan och visa fröken och sina kompisar. 
 
Glad Thilda i skolan. 
 
Fantastiskt vackert träd.
 
Jag tog en omväg hem så det blev ca 5 km. Underbar start på dagen. 
 
Igår var vi på gymnastik och Thilda hade jätte roligt igen. Det blir svårt att välja mellan gymnastik och tennis nästa del av vårterminen. 
 
En annan rolig kommenterar av Thilda på väg till skolan förresten... Vi pratade om att en tjej i skolan var så intensiv så läraren hade sagt till Thilda och andra tjejer att de var tvungna att säga till henne att "calm down" - lugna ner sig. Då sa Thilda att hennes kompis C är såå snabb. Thilda sa att T är snabb på att cykla men C är snabbare än Thilda när det gäller att springa. Jag sa att Thilda också är jätte snabb när hon springer. Jag sa" du är väldigt snabb när du springer, men inte alltid så snabb när det gäller att äta (mat). Meen tacos äter du snabbt!" Då sa Thilda "jag är prinsessan av tacos. jag äter tacos snabbast av alla". 🙂
 
Nu ska jag göra nytta. 
 
/Charlotte
 
 

Kommentera här: