Från sommar till höst

Agneta skrev igår att det kändes som höst och precis på var det. Från 18 grader på morgonen till riktigt kallt på kvällen. Jag fick ta med en extra jacka till Thilda när jag hämtade hem henne från en kompis. Regnet smattrade på rutan och jag kände för att dricka te och tända ljus igen. Tänkte på det för några dagar / en vecka sedan (kanske skrev jag det också), att jag inte var sugen på te längre. Eller att tända ljus. Mer sugen på att dricka Cola zero, och att sitta ute. Men det går ju verkligen åt rätt håll nu. 
 
Imorse kom en bok jag köpt på Taobao till Thilda. För att inspirera till att lära alfabetet. Thilda tyckte att det var kul!
 
Denna bild fick jag igår från skolan. 
 
Vi är väldigt bortskämda med lagad mat... Måndag, tisdag och onsdag har vi ätit maten som ayin lagade i måndags. Igår lagade hon min favorit-lax-rätt men även kyckling och ris. Mat för några dagar till. Så himla skönt att inte behöva tänka på det. Tacksam! Igår skar hon även upp en mango och jordgubbar. Jordgubbarna åkte in i frysen men mango hade jag på gröten imorse. 
 
 
Förresten så var det så gulligt. igår när Thilda skulle gå till kompisen så sa jag "du kanske kan gå och berätta för ayin att du går till en kompis?". Då gick hon  in och sa "ayi, We are going to my friend now but mummy is coming back again.". Jag sa "jag trodde du skulle säga det på kinesiska", Thilda sa "hon kan lite engelska". Ingen aning om ayin förstod något men hon såg glad ut i alla fall. 
 
/Charlotte

Kommentera här: