Professionell provsmakare

Idag var vi, som tidigare nämnt, inbjudna till en provsmakarlunch. Oj, som vi har ätit! Hotellet ville testa nya rätter på oss och ge oss möjligheten att tycka till. Det var vi tre (men Thilda fick mat på den vanliga barnmenyn), en familj från Shanghai och en kille från Malaysia. Väldigt trevliga människor för övrigt!
 
Rätterna syns i den vänstra kolumnen. 
 
 
Mumsig sallad. 
 
En svampsoppa med tryffel som faktiskt inte alls var i min smak. Både jag och Tom blev förvånade. Jag kunde inte ta många skedar.. Tyvärr. 
 
Första varmrätter. Sea bass. Vet inte vad det heter på svenska. Gott!
 
Thilda fick efterrätt. Innan vi lämnade henne på barnklubben för hon skulle göra jelly.
 
Den andra varmrrätten. 
 
Efterrätten som ser helt underbar ut, och det var den också. Men hade varit ännu bättre utan chokladen i botten utan den vanliga digestivebotten istället. 
 
En av kockarna som beskrev sin rätt. 
 
En typiskt Thailänds dricka. Med smak av bladet som sitter i. Tyvärr alldeles för mycket syrup och den var alldeles för söt. Det blev vatten istället. 
 
 
Vi fick certifikat. 
 
 
En häftig upplevelse! Och väldigt mättande. 
 
Tjejen i den kinesiska familjen var 11 år och skötte sig jätte bra. De hade nog rest väldigt mycket, bland annat till Boston. Anledningen till att de besökte Boston var att dottern ville besöka Harvard och MIT. Hon tyckte att Harvard var såå vackert och hade gärna gått där. De bästa skolorna i Kina finns i Peking och de är två stycken. Jämnfört med dem är de 30 bästa skolorna i USA och tjejens mål är att komma in på någon av de 30. Wow! 
 
/Charlotte

Kommentera här: