Kalasdag

Thilda hade som sagt sett fram emot kalaset under flera dagar och var superpeppad. 
 
Frisyren hade hon tänkt ut själv och guidade mig hur jag skulle sätta upp hennes hår. 
 
"Först gör du en tofs, sen gör du tre tofsar, sen..."
 
Taggad tjej. 
 
Efter att presenterna var öppnade fikade barnen ute. Så fint och mysigt de hade gjort det!
 
 
Jag gick förbi Agneta och frågade om hon ville följa med mig och handla under tiden. Det ville hon. Trevligt! När vi kom tillbaka och jag var på väg till huset mötte jag hela gänget barn som var på skattjakt. Thilda såg mig inte ens så jag låtsades som ingenting och gick förbi. Haha. Så kul hade hon. De kom fram till den lilla lekplatsen och fick där leta efter en regnbåge var. Regnbågen fick de byta ut mot en godispåse. Sen lekte de lite lekar på lekplatsen. Thilda sa att de satt tio stycken på gungbrädan. Hmm.
 
Efter lek på lekplatsen gick de hem till deras hus igen och det var dukat för middag. Barnen fick hemmagjord pizza. Thilda hade visst sagt att "hmm this is not my favourite". Sen hade hon ätit fyra-fem pizzor och pratat med mamman igen " your pizza is much better than my mum's pizza". Men tack för det. Haha. Jag är väldigt glad att hon åt med god aptit! 
 
Denna bild fick jag från föräldrarna till födelsedagsbarnet. 
 
Idag har Thilda lekt med tjejen som fyllde år en stund hos dem. Eftersom det är Earth day idag hade Thilda inte några vanliga lektioner. Vi fick länkar till filmer som vi kunde titta på om världen och miljön. Vi tittade på en film om Stora barriärrevet, en om norrsken, en om världens högsta träd och en om marianergraven. Det var intressant. Sen gjorde vi inget mer med det för jag tyckte att Thilda var värd lite tid för lek. Efter lunch och lunchvila blev det lek på lekplats innan Kung fu. Men det skriver jag om imorgon (så har jag något att skriva om imorgon bitti 🙂). 
 
 
Nästa vecka börjar en tuffare vecka för Thilda, med skolstart 08:00 varje dag och 40 min lektioner, 20 min paus mellan lektionerna. Många dagar slutar hon 13:40. Alla lektioner online men i gengäld ska de inte ha några läxor. Vi får se. Lite mycket tid framför skärmen kan jag tycka. Sen fick jag ett mail igår där mina förhoppningar om skolstart i mitten på maj grusades. Nu får jag hoppas på slutet av maj/början av juni. Det blir nog bra! Kvalitetstid tillsammans är det definitivt! Vädret är fantastiskt och luften är frisk. Då kan man inte klaga. 
 
Ta hand om dig! ❤
 
/Charlotte

Kommentera här: