Lyxen med ayi

Det bästa med ayi är att det händer saker utan att man själv gör dem. Igår när ayin kom vid två hade Thilda haft 4 lektioner och gjort läxor där emellan. Thilda och ayin gick till lekplatsen och Tom och jag gick en PW och handlade på vägen. När vi kom hem gick jag till lekplatsen och ayin gick hem till oss för att stryka och laga mat.  

Lilla lekplatsen var äntligen öppen och många barn var ute. Dock ingen som Thilda riktigt lekte med tyvärr. Thilda frågade en av tjejerna (den enda tjejen) sist om de skulle leka och tjejen sa nej. Trist. 

Ayin strök som sagt och lagade supergod kyckling curry med ris och bönor. Hon städade köket och slängde soporna. Vilken lyx alltså! Inte van vid att det händer saker utan att jag själv gör dem annars. Faktiskt. En av de saker jag ser fram emot mest med att börja jobba båda två. 🙂

Något av det jag uppskattar mest när ayin är här torsdagar är att hon lägger ut mattorna. Städtjejena är här mellan ett och två och då rullar de ihop alla mattor. När ayin kommer rullar hon ut dem igen. Jag blir annars tokig när jag ska rulla ut dem och den där gummimattan som ligger under (för att mattan inte ska glida runt) alltid korvar sig och inte vill ligga rakt. I-landsproblem och lyxproblem utan dess like. Jag vet att jag är bortskämd! 

Nu har Thilda lektion och jag har fixat köket efter frukosten. Solen skiner och en gräsklippare kör förbi utanför. 

Corona finns ständigt i tankarna men man får nästan stänga ner de tankarna ibland.  Göra det man kan för att påverka men det är ju inte mycket. 

Thilda fokuserad på kinesiska. 
(null)

Jag är fortfarande osminkad, ofixat hår och i tränings/mys-kläder. Roligare än så blir det inte. 🙂

Får se vad dagen har att erbjuda. Jag kommer lägga ut en inlägg senare och skriva om hur det gick för Tom hos tandläkaren. 

/Charlotte 

Kommentera här: