Toms situation

Shanghai börjar som sagt vakna till liv. Tillåts vakna till liv. 
 
Jag pratade med Tom nu på morgonen kan jag känna betydligt större oro för övriga världen än för Kina just nu, med tanke på virusspridningen. 
 
Häromdagen var Tom, Agneta och Oskar på Laowai street (Utlänningsgatan.) En restauranggata med restauranger med internationell mat. Gatan är lång (vi brukar gå till Fat cow när vi går dit och äta hamburgare) men endast två restauranger är öppna. Inte Fat cow. För att komma in på gatan måste man skriva in sig och ta febern. 
 
 
 
Maskerna är alltid på, så fort de går utanför dörren på huset. 
 
Ikväll ska de till Laowai street igen och fira lördag!
Idag hade jag beställt semlor via Wechat så de kunde ta en Sverige-fika. 🙂
 
På tisdag åker de till fabriken och hotellet. Hotellet har skickat ut riktlinjer och tåget är endast halvfullt för människor får inte sitta bredvid varandra. 
 
Några regler från hotellet: 
 • Central luftkonditionering är avstängd och värme används inte som vanligt. Fönster för ventilation ska vara öppet minst 2h per dag. 
 • Happy Hour är inställd och gästen får istället följande på rummet; en flaska vin, sju burkar öl, 7 burkar bubbelvatten och sju burkar Cola eller Sprite. 
 • Frukosten beställs och levereras och äts på rummet. (Själva.)
 • Lunchen kan beställas och skickas till fabriken. 
 • Middagen måste beställas dagen innan och ett bord är för endast en person. Om det inte finns några bord måste gästen äta på rummet. 
 • För att komma in på hotellet måste man ha mask och varje person får skriva in sig och ta temperaturen. För Kineserna finns det tydligen en app som visar var i Kina man vistats den senaste tiden. Den måste alla ha som jag har förstått det och de måste visa den. Tydligen går den inte att ladda ner för oss utlänningar men det verkar som att det ska fungera utan. Nu hoppas jag att jag förstått det rätt. 
 • Alla gemensamma ytor kommer desinficeras regelbundet varje dag. Även restaurangen köket och alla rum.
 • I hissen finns det servetter att använda för att trycka på knapparna och i allmänna ytor finns det uppsatt behållare med desinficeringsmedel till händerna.  
 
 
 
Hotellet har skickat ut en Q&A (Questions & Answers) och svarar själva på frågor som gästerna kan ha. Tex. 
 • Central luftkonditionering är stängd - blir det för kallt? Svar: Temperaturen är mätt och den kan gå ner till 11-15 grader. Hotellet har köpt ett fåtal värmefläktar som kan lånas av gäster med speciellt behov. Extra täcken finns då hotellet har stängt av rum (steriliserade täcken). Fönstren i rummen öppnas varje dag mellan 08:30 och 10:30 och efter det stängs fönstren och gardinerna öppnas för att släppa in solljus för att värme upp rummen.  
 • Gymmet är stängt, vad finns det för "underhållning" (entertainment). Svar: Gästerna kan spela biljard eller bordtennis (bord inköpt) men endast tre personer får spela åt gången). Det finns även tennis, badminton och basket ute. 
 • Pick up service, är det tillgängligt för att komma till fabriken? Svar: Ja. Fordonen desinficeras två gånger om dagen. Ingen ventilation eller AC kommer användas. Alla ska bära mask och ta tempen innan de går på bussen (även chauffören). Endast hälften av alla säten i bussen kommer användas för att ingen ska sitta nära varandra. 
Informationsutskicket avslutas med "What more would you like us to do". 
 
Vi får se hur länge Tom kommer vara kvar på hotellet och fabriken när han väl åkt dit nästa vecka. Förmodligen kommer vi vara tillbaka i Shanghai innan Tom är tillbaka där. 
 
/Charlotte
 

Kommentera här: