Vårt nästa äventyr

Jag har funderat på när jag ska dela med mig av vårt nästa äventyr. 
 
(Med risk för att låta som en "besserwisser", kände jag när jag läste igenom inlägget.) På tal om "vårt". Man säger ofta "vårat" men det ska skrivas som "vårt" (likadant med att "erat" ska skrivas som "ert"). Den feedbacken fick jag av en kollega när jag visade henne mitt CV för många år sen, sedan dess har jag läst det på fler ställen men det satte sig. Jag gör säkert många andra fel nu. Jag uppskattar feedback för jag vill gärna förbättra mitt skrivande. 
 
På tisdag går Thilda sin sista dag innan det Kinesiska nyåret. Skolan är stängd under en och en halv vecka. Nästa fredag är den faktiska dagen. En av två stora högtider här i Kina och oftantligt många reser. De flesta till sina hemstäder men även till andra ställen. Vår ayi ska vara hemma i sin hemstad två veckor och lämnar redan nu på måndag. 
 
Tom kommer hem onsdag kväll och vi lämnar Shanghai nästa fredag kväll. När vi jämförde priser såg vi att det var ett smart drag att åka på fredagen, då har alla kineser redan lämnat Shanghai för att vara med sin familj den kvällen. 
 
Imorgon kommer jag berätta vart vi ska. En liten cliffhanger är "Bula". 

Nu ska jag visa min middag. Jag kommer sakna ayins mat såå mycket när vi flyttar. Jag måste lära mig hur man lagar de där gröna bönorna. 
(null)

(null)

 Thilda älskade Kung fun! Jag tittade de sista tio minuterna (genom rutan, ute i kylan) och när Thilda såg mig försökte hon säga genom fönstret "kan ni betala för det här för jag vill fortsätta". Så glad att hon gillade det! 
(null)

(null)

Vi var hemma strax innan sju. Middag och sen mys i soffan innan det var dags för Thilda att sova.
(null)

(null)

 Nu gör jag något jag aldrig annars gör. Jag tittar på en Netflix-serie. Men ska snart lägga mig och läsa lite bok. Tittar på Working moms men den är inte särskilt bra. Annan rekommendation? 

/Charlotte
 
 
Kommentarer:

1 Farsgubben:

Sökte på Bula och kom till Umeå. Kan det vara nästa exotiska resmål :)

Svar: Hahaha. Det hade också varit kul, även om det nog inte hade räckt med sommarkläder då... 🙂
Charlotte Karlsson

2 Katrin:

Kan det vara Filippinerna?? 🤔

Svar: Nej, men det hade också varit väldigt härligt. Nu ska inlägget vara publicerat. <3
Charlotte Karlsson

Kommentera här: