Ett litet äventyr till IKEA

Idag testade vi gratis-bussen från vårt compound till IKEA. Den skulle lämna 09:30, och det hade jag lärt mig denna gång. Sist tittade jag fel och gick till receptionen tiden som bussen skulle vara framme på IKEA... 
 
Regnet öste ner på morgonen men när vi gick till bussen hade vi uppehåll. 
 
Där kommer bussen. 
 
Vi satte oss längst fram (bakom chauffören) och han frågade vart vi skulle åka. Det var visst bara vi som skulle med och han åkte direkt till IKEA. Det tog knappt 30 minuter istället för 65 minuter. Men hoppas att ingen räknade med att hoppa på under vägen. Bussen skulle egentligen stannat på Carrefour och några andra ställen. Kanske därför vi väntat förgäves vid Carrefour några gånger på bussen. Med förhoppning att åka med hem. Men den verkar bara gå dit de som redan är på bussen säger... 
 
 
När vi kom öppnade precis varuhuset så det var perfekt. 
 
Thilda fick leka lite på barnavdelningen. 
 
IKEA ser ut som i Sverige och Spanien... Bara fler kineser, med masker. Och de handlar knappt något inne utan några få saker bara. 
 
 
Nu hade de rea och alla köpte den rosa lådan (som nu är ett platt rosa paket). Den kostade 9,9 istället för 49,9 och alla köpte mängder av dem. 
 
 
Vi handlade två korvar, en vatten och en glass. 
 
Man skannar streckkoden och väljer i mobilen vad man vill köpa, sen betalar med Wechat. Man får denna streckkod som man visar under den svarta pilen och då får man ett kvitto. Kvittot tas med för att få ut sina varor. Man kan nog inte handla på annat sätt nu. 
 
 
(Glassen köpte vi sedan om du inte får ihop det med vad vi köpte... vattnet var det dyra.)
 
Alla köper glass, som serveras separat. 
 
Ketchupen slut??? Fanns i alla fall att köpa i butiken. 
 
Några av våra inköp. 
 
 
Det mesta på rea. Inte godiset tyvärr. Vi har köpt flera Dumle-påsar för att ge till fröknarna. Vet inte om Thilda kommer kunna träffa dem igen men i värsta fall får Thilda lämna presenterna i receptionen. De säljer tydligen inte Marabou längre för att de vill sälja sin egen choklad istället. De går ju tyvärr inte att jämföra med Marabou. Dessutom är de "dyra" här. Kostar 13 sek styck. Kostade väl runt 5 sek i Sverige?
 
Flera taxis stod och väntade när vi kom ut från IKEA och det var bara att hoppa in. 37 rmb hem, och så smidigt. Vi klarade oss in utan regn också. Men sen blev det svart! Kändes som natten och himlen öppnade sig. 
 
Thilda pysslar lite. Det syns kanske hur mörkt det blev ute. Klockan är mitt på dagen. 
 
/Charlotte

Kommentera här: