Lite av diskriminering

Idag tänkte vi klippa oss. Det var längre sedan och topparna var slitna, det var dags helt enkelt. 
 
Thilda innan. 
 
På en gata i närheten, där vi går till slaktaren och även köper frukt, finns flera frisörsalonger. Idag cyklade både Thilda och jag dit och vi cyklade långsamt hela gatan ner för att se vilken frisersalong som "såg bäst ut". Thilda ville klippa lugg och jag tyckte att vi skulle klippa oss hos en tjej. Lite diskriminerande faktiskt när jag tänker på det. Vi gick till det sista stället och utanför frågade en av killarna "klippning?". Eller något liknande, de pratade bara kinesiska. Jag frågade hur mycket och de sa 40 rmb, med tvätt. Thilda hoppade upp för att tvätta håret. Efter en liten stund blev den enda tjejen på stället ledig och jag gick till henne och försökte fråga om hon kunde klippa mig. Vi förstod inte varandra speciellt bra men jag hamnade också i tvätten.
 
 
Thilda undrade varför de använde så himla mycket schampo och tvålade säkert tre gånger minst. Hon skrattade lite. 
 
Vi försökte göra oss förstådda och förklara att Thilda ville ha lugg. Det blev bra och Thilda blev väldigt nöjd. Vi har dock redan märkt att den kommer behöva fönas för att hålla formen. Thilda har inte helt rakt hår... 
 
 
 
 
Vi betalade 80 rmb totalt och var säkert där närmare en timma. Lyxigt! 
 
 
Thilda efter. 
 
Men efter en vila så såg hon ut som ett troll och blev så besviken. Vi har fått föna en gång till idag men fick inte riktigt till det lika bra. Vi får se hur länge det blir lugg. Haha. Thilda är väldigt nöjd i alla fall och ser såå mycket fram emot att få visa sin pappa när han snart kommer hem. 
 
Önskar dig en trevlig fredag!
 
/Charlotte
 
 

Kommentarer:

1 Katrin:

Det blev ju jättebra med luggen, men jag minns när jag hade lugg, den ville inte riktigt ligga som jag ville... det var därför jag till slut lät den växa ut!
Ha en riktigt trevlig helg! ❤️❤️❤️

2 Katrin:

Det blev ju jättebra med luggen, men jag minns när jag hade lugg, den ville inte riktigt ligga som jag ville... det var därför jag till slut lät den växa ut!
Ha en riktigt trevlig helg! ❤️❤️❤️

Svar: Tack från Thilda! ❤️
Nä den ligger lite som den vill. Men Thilda är väldigt nöjd ändå. 🙂
Ha en go helg! Kramar 😘
Charlotte Karlsson

Kommentera här: