Två saker som är viktigt för mig

När man lagar mat och bakat tycker jag att hygien är väldigt viktigt, att tvätta händera och även att hålla undan hår för att inte få hår i maten/kakor. Igår när vi bakade bullar tog jag av mig ringarna och tvättade händerna extra noga när det var dags att baka ut bullarna. När jag tittar på bilderna kan jag känna att jag kunde lagt ännu mer tid på Thildas hår (se gårdagens inlägg). Vi hade behövt några hårspännen också för att få bort löst hår helt. Vi kanske borde skaffa hattar/mössor/sjalar? Både för att få bort håret men även undvika mat-os i håret. Min mormor hade en väldigt cool hatt, det såg ut lite som en kockmössa och den var turkos och vit. En sån skulle jag haft! 
 
Gårdagens bakning. 
 
 
 
Thilda var så lycklig att hennes pappa kom hem igår. Hon ville duka fint, med röda servetter och strödde blomblad utanför innan han kom. Hon tyckte att vi skulle göra menyer med massa för Tom att välja på. Tom kände sig som en kung när han kom hem sa han. 
 
 
 
 
Jag har sovit uselt inatt, sämsta natten sen vi kom hem. Thilda hade väldigt svårt att somna för hon var mörkrädd sa hon. Detta är något jag funderat på. I barnprogram lär de sig såå mycket, jag undrar om allt är bra? Tidigare var hon rädd för mörkret också men då kunde vi prata om det och om vad hon var rädd för. Hon hade inget ord för det. Nu vet hon att det heter mörkrädd, för det har hon lärt sig av ett barnprogram, och nu vill hon inte sova själv. Igår jag hon "gå inte, jag är mörkrädd, mörkrädd, mörkrädd". Jag frågade vad det hon är rädd för och hon sa "JAG ÄR MÖRKRÄDD". Tack barnprogrammet. Hon somnade till slut, efter tio. Då sov redan Tom. Jag låg och läste lite men somnade nog innan elva. Sen vaknade jag klockan ett av att Thilda ropade. Det var lika bra att krypa ner i hennes säng. Klockan tre vaknade jag av att Thilda skrek "MAMMA" när jag låg kvar bredvid. När hon somnat om gick jag in till vår säng men somnade inte om. Gick upp tio i fem och skulle göra lite nytta (min studier), Tom kom upp fem. Tre minuter senare så ropade Thilda igen "MAMMA". Jag gick upp, vi la oss i vår säng, somnade faktiskt om båda två. Vi vaknade strax innan sju. När vi gick in till vår säng sa Thilda "jag vill ligga i ditt rumphål". Hahaha. Det hon menade var att vi skulle ligga sked. Jag formar min kropp och hon lägger in sin rumpa vid min mage. Det var mysigt! 
 
Nu startar vi lördagen!
 
Jag hade många blogginlägg i huvudet i natt när jag låg vaken. Vi får väl se om jag blir inspirerad att skriva ett till idag. 
 
Ta hand om dig! ❤
 
/Charlotte

Kommentera här: