Luminaries Tonight - Holiday festival of giving

För några veckor sedan fick vi ett papper där det stod om en insamling området gör årligen. Man köper ljus att ställa ut en viss dag i trädgården (idag) och man kan samtidigt skänka mer pengar till en organisation här. Vi köpte två kit med ljus för att bidra lite extra. För några veckor sedan fick vi dem (påsar och ljus) och sedan fick vi mejl där det stod var vi kunde hitta sand att lägga i påsarna. 
 
Idag hämtade jag sanden. 
 
Thilda och jag gjorde iordning trädgården samtidigt som vi förberedde lyktorna. 
 
Titta förresten på grannens trädgård. Wow!
 
Sedan var vi på adventsfika hos en annan svensk familj, med fler svenska familjer. Vi gjorde en knytis och alla tog med sig något. Vi hade med glögg, russin, mandlar och sedan fick jag idag för mig att göra brända mandlar som vi också tog med. Jag måste tipsa om att göra egna brända mandlar, det var huur enkelt som helst och faktiskt farligt gott. 
 
 
 
 
När vi kom hem satte Thilda och Tom ut lyktorna och tände dem. 
 
 
Efter middagen gjorde vi oss iorning för kvällen. Sedan gick Thilda och jag iväg på festligheter. Vi hade bokat tid för att åka häst vagn kl. 19:45. 
 
"Carriage rides are offered to neighbors in celebration of the Giving Lights of I'On and the Holiday Festival of Giving."
 
Väldigt lyxigt och vi hade tur som fick plats. 
 
 
 
 
Det bjöds på varm choklad och kakor. Thilda sprang på sin bästis där och det var det bästa med hela kvällen tyckte hon. 
 
 
 
 
 
Mysigt att vara ute med Thilda. Jag tror att det samlades in 30 000 usd till organisationen. 
 
Resten av familjen sover och nu är det dags för mig att gå och lägga mig också. Efter alla julkakor idag (man måste ju smaka på allt) så ska det bli skönt att träna imorgon. 
 
Glad 2a advent!
 
/Charlotte
 

Kommentera här: