Cypress gardens

Igår gjorde vi en utflykt till en park, ungefär 45 minuter bort. 
 
Det kostade 25 usd att gå in och vi var ganska ensamma när vi kom dit. 
 
 
 
Vi gick en runda i väntan på första båtturen som skulle gå klockan elva. Man kunde även låna båt och göra en self-guided-tour men det kändes lite skakigt med bara oss fyra. Det var också roligare med guidning. 
 
 
Efter en liten sträcka låg det en liten alligator vid stigen. Jag var precis påväg att säga till Thilda "här ligger en litet låtsat-alligator", när det rörde på sig. Samtidigt såg vi en till ligga bredvid. Jag sa "MEN HERREGUD DEN ÄR JU RIKTIG" och var påväg att springa till en bänk i närheten och hoppa upp. De var dock räddare för oss än vi för dem och de simmade ner i vattnet när jag skrek. 
 
 
 
 
 
 
 
7
7
 
Dessa stora var inlåsta. Vi åt vår lunch utanför gallret. Det var nämligen så när vi skulle köpa biljetter till båtturen klockan elva, att biljetterna redan var slutsålda. Vi fick vänta till nästa tur klockan tolv. 
 
Det var bara 3 fot djupt i träsket. Jag hade dock inte velat trilla i ändå... 
 
Vi såg två små alligatorer på båtturen, tyvärr inte stora. Två bilder på en av dem. 
 
 
 
Det kallas "Black swamp" på grund av färgen på vattnet. Det är barren från cypressen som påverkar färgen på botten när de ramlar till botten och ruttnar (de tappar barren varje år). Och gör att vattnet ser svart ut.
 
En scen ur filmen "The Notebook" utspelar sig i träsket. De fick hålla stängt under 2,5 år på grund av inspelningen. Filmteamat hade med egna djur och det var bland annat det som tog tid att få bort, och tillbaka till normalt, efteråt. Men en stor påverkan var politik enligt guiden. Kostnadsfrågor och så vidare. 
 
Guiden pratade om en orm som fanns i ett av träden, vi såg skinnet av ormen. Helt plötsligt sliter han ner en orm från trädet (tyckte jag det såg ut som, tydligen kom den från vattnet). Vi satt precis framför guiden. Jag blev livrädd, skrek och hoppade framåt i båten. Så gott det gick. Det visade sig att ormen var en plastorm. Hahaha. De hade nog roligt åt mig. 
 
 
 
 
 
 
Bänken gungar gott när man rör sig. Jag har sett en sådan bänk på någons terass i området och jag förstår nu hur det funkar. 
 
Det fanns även en fin lekplats och Thilda fick leka lite efter båtturen. 
 
 
Igår kväll var vi bjudna till en annan svensk familj på middag. Vi hade en trevlig kväll och Thilda fick till och med låna med sig några leksaker, och böcker, hem. 
 
Annars var det livat inatt. Elsa kom förbi Charleston och vinden ven, regnet hamrade på rutorna, blixtrarna lyste upp rummet och åskan rumlade. Mellan två och tre började alla mobiler tjuta. Vi fick en varning som uppmanades oss att gå ner i källare eller liknande på grund av fara. Jag ska se om jag kan visa meddelandet imorgon. Ljudet var högt kan jag lova och jag blev livrädd. Som tur är vaknade inte Tova i alla fall. Hon var dock vaken en stund tidigare och jag fick vagga, klappa, hyssja henne under 40 minuter för att få henne att somna. 
 
/Charlotte

Kommentera här: