Inte så kaxig i mörkret

Det regnade, åskade och blixtrade som sagt väldigt igår kväll. Så mycket så att strömmen gick strax innan tio. Grannens reservgenerator gick igång så där lyste det fint i hela huset. Hos oss var det mörkt. Lite läskigt tyckte jag. Inga ficklampor eller ljus har vi heller ännu. Det var bara att gå och lägga sig. Tom på övervåningen med Thilda. De har varsitt rum där uppe. Jag och Tova sover i det stora sovrummet här nere. Vi får se hur vi ska bo när vårt flyttlass kommer. 

Jag vet att jag lovat att visa bilder. Just nu fick jag lite tid för Thilda har kinesiskalektion och Tova sover. Annars går det i ett med två barn. När de är nöjda själva en liten stund får jag fixa tvätt, städ och så vidare. Förstår inte hur man hinner om man jobbar… hmm. Funderar dock på om det hade varit lugnare att vara på jobbet än hemma. Haha. Tom var på väldigt gott humör imorse när vi pratade med honom på telefon när han var på väg till jobbet. 🙂

I alla fall så tänkte jag på en sak igår. Det kommer inte kännas lika tryggt att bo här utan Tom. I Sverige har vi larm som vi även larmar på på natten. I Kina var vi väldigt trygga i området med vakter som gick runt varje natt och lyste med ficklampa på husen. 

Igår tog vi en promenad till en lekplats under brofästet. Jag kom upp i över 17 000 steg så det var en bit. 

(null)

(null)

(null)

Lekplatsen låg i skugga. 
(null)

(null)

(null)

Det ser så lugnt ut på bilden men här var Thilda vrålarg. För att hon tappat ut sitt mellanmål och beskyllda mig för det. Tova fick till och med en smäll… Det var livat hela vägen hem. 
(null)

På väg hem igen. 
(null)

(null)

Väl hemma var Thilda duktig och gjorde Albert en timma. (En app där man lär sig saker. Framförallt matte kanske.)

På eftermiddagen kom några tjejer förbi som Thilda lekt med dagen innan på en lekplats i närheten. Och deras barnvakt. Vi följde med dem till lekplatsen en sväng. 

(null)

Idag ska vi gå ut och gå sväng också. Thilda hoppas på mer lek med tjejkompisarna. 

/Charlotte 

Kommentera här: