Tovas andra ord

Tovas första ord var "da" eller "dä" som betyder där. Hennes andra ord var "vovve". Hon säger det absolut inte på beställning men nu har hon ändå sagt det några gånger när vi mött hundar på vår morgonpromenad så nu kan jag ändå räkna det som Tovas andra ord. 
 
En annan sak jag tänkt skriva om är att de, från i onsdags, tog bort masktvånget på Thildas skola. Barnen måste fortfarande ha mask på bussen men slipper ha den hela skoldagen. Thilda hade varit jätteduktig och haft den på hela hösten utan att klaga det minsta men nu hörs det att hon tycker att det är skönt att slippa ha den på. 
 
Igår hade Thilda taekwondo igen och innan vi gick dit sa hon "mamma, jag vill fortsäta med taekwondo så länge vi är här". Det var skönt att höra för jag tror att det är bra för henne. Både för träning, styrka, självförsvar, självförtroende och uppförande (heter det så? Jag kommer inte på ordet nu men de pratar bland annat om mobbning.) 
 
 
 
När Thilda somnat igår efter läsning vaknade Tova och skrek. Hon skrek och skrek. Nästan hela natten faktiskt. Tom sov på övervåningen med Thilda för att få sova. Tova och jag sov inte så mycket. Jag misstänkte öroninflammation eftersom Tova varit förkyld nu i nästan två veckor. Det kan även vara tänder men jag har aldrig sett henne så tidigare. Vaknar varje natt gör hon (jag har inte sovit en hel natt på 1,5 år) men inte men så mycket skrik. Jag ringde imorse och hade turen att få en återbudstid idag klockan ett. Vi åkte dit och fick bekräftat att det var öroninflammation på ena örat. Vi fick recept på antibiotika och gick till apoteket som låg vägg i vägg med doktorn. Där fick jag välja smaksättning på medicinen. Lyxigt ju! Vi valde mango för det var en av de smaker som passade bäst ihop med Tovas medicin. 
 
 
Idag har hon fått medicinen två gånger och även smärtstillande en gång. Vi får se hur det går inatt, hoppas på bättre. Det är hemskt att se Tova lida och inte kunna göra något för att hjälpa. Vi hade fram leksaker inatt och allt möjligt men inget hjälpte. Det "lustiga" är att efter att vi vaknat 04:30 och Tova fått välling så sov hon så gott att jag fick väcka henne när vi skulle gå till Thildas skolbuss. Under natten sov hon 10 minuter till 20 minuter max i sträck innan hon vaknade och skrek igen. Och idag på dagen har det gått ganska bra också. Skumt det där med att natten är värre. 
 
Till middag gjorde vi klyftpotatis i ugnen och grillad kyckling.
 
Grillmästaren och hennes lilla hjälpreda. 
 
Idag var det 19 grader redan när vi gick till skolbussen 06:25 och sedan drygt 20 under dagen. 
 
Förresten så har jag hört att det är väldigt mycket reklam på bloggen just nu. Jag mejlade blogg.se om det och de äär medvetna om problemet och försöker lösa det så snart som möjligt. Ledsen för det! Jag förstår att det måste vara väldigt frustrerande och hade hoppats att det varit något jag kunnat göra för att göra det bättre. 
 
Ta hand om dig!
 
/Charlotte

Kommentera här: