Dags att bidra

För några veckor sedan började vi få mejl om att det snart är dags för skolans "Capital campaign". Det betyder att det ska skänkas pengar till skolan. Vi kan skänka pengar. Farföräldrar, vänner, företag och så vidare kan skänka pengar. Barnen har en läslista och ju fler böcker de läser ju mer ska vi skänka. Man ska komma överens med fröken om hur många böcker det är rimligt att barnet läser och sedan bestämma hur mycket böckerna "är värda". Det har vi inte gjort för jag förstod inte riktigt, och syftet har inte riktigt gått fram. (Ska vi skänka det utöver den andras summan?!?)
 
Vi har fått en lista på hur mycket man kan skänka och vad som är kopplat till vilket "pris". Målet är att alla familjer ska skänka 250 usd. (Men man förstår förstås mer än gärna skänka mer, eftersom vissa familjer inte kan skänka något alls.)
 
Se nedan vad barnen får för vilka summor. 
 
Any donation: JBE glitter pencil
$50: JBE Car magnet 
$100: JBE Pop-it toy
$250:  JBE Yard sign at your house 
$500:  Tervis Beverage Tumbler
$1000:  JBE Custom Apparel
 
En vecka efter att första mejlet om att donera kommer mejlet med denna ämnesrad:  
"JBE Capital Campaign: Only 14% have contributed so far. Has JBE helped your child? Can you help us? Your company may match your"
 
De som vi umgås med här, som lämnar/hämtar vid samma busshållplats, är högst involverade i gruppen som ansvarar för donationerna. En mamma är president för PTO (Parent Teacher organization) och de andra har andra roller. För grannsämjan var det bara att donera. Vi donerade så mycket som var målet per familj, dvs 250 usd. Mycket pengar. Men JBE (James B Edwards) hjälper förstås vårt barn (Thilda) väldigt mycket. 
 
Idag hade skolan en spirit night på vår lokala sportbar. För ett tag sedan var det en liknade på Chick-fil-A då 20% av försäljningen gick till skolan. Jag gick dit en stund men bara ett kortis. Jag ville ändå visa vårt stöd, även om det inte blev många pengar till skolan för mitt besök. 
 
Det är PTO som fixar allt detta. Vilket stöd skolan får här. Och vilken uppskattningen lärarna får! Häftigt! Det är de väl värda. Idag fick Thilda klass pizza party på lunchen för deras klass hade fått in mest pengar förra veckan i donationer. De är duktiga på att fira!
 
Finns säkert mycket mer att skriva om detta men det får bli en annan gång. 
 
Jag kan dela en bild från Thildas taekwondo idag. Jag måste skriva mer om det också för de lär sig bra saker. Om självförtroende och mobbning bland annat. 
 
 
 
 En bild på Tova från mataffären idag. 
 
På eftermiddagen bakade vi cookies. Mums!
 
Lagade enchilladas gjorde vi också. 
 
Tack för idag!
Imorgon är det freeeeedag!
 
/Charlotte

Kommentera här: