Maten är halva nöjet (minst)

Vid lunchtid idag började det regna. Rejält! Tack och lov säger den ansvariga vattnaren. En dag som jag slapp stå och vattna gräsmatta, blommor och växter. Jippie! Vi var dock lite tveksamma om Baseball-matchen skulle bli av på eftermiddagen. Prognosen sa att det skulle bli sol bakom moln vid fyra och det skulle vara perfekt tajmning. Prognosen stämde och vi fick en superfin eftermiddag. Strax innan lunch kom Thilda kompis och åt pannkakor med oss mellan massa lek. Mysigt! 
 
Vid fyra åkte vi till arenan, som ligger downtown, och redan kvart över var vi framme. 
 
 
Direkt innanför ingången sprang vi på ett litet bord med pyssel för barn. Thilda fick göra en liten "skallra". 
 
 
 
Det var väldigt varmt och svettigt! 
 
Sen gick vi en runda innan vi köpte middag. 
 
 
 
Och satte oss på vår sektion. Det verkar inte som att det är så viktigt med rätt bänkrad och rätt plats, det är viktigare att man är på rätt sektion. Som jag förstod det. 
 
 
Vi åt korv med bröd, nuggets och pommes. Vi började med korven och sedan gav sig Tova på pommes. Hon tog nog för många på en gång för efter en liten stund gjorde hon såna där väldigt obehagliga ljud som hon höll på att kvävas. Väldigt otäckt! Jag bankade henne på ryggen och tog upp henne och vände henne med magen och huvudet neråt och bankade på ryggen. Då kom det upp. Det är så fruktansvärt obehagligt. Tova repade sig snabbt och fortsatte att äta andra saker. Och röjde runt. Hon var så otroligt intensiv att jag efter drygt en timma (matchen startade 17:05) fick säga till Thilda att vi skulle gå en sväng och sedan gå hem. 
 
 
 
 
 
 
Ja, men varöfr inte ta lite snacks och stoppa i min ficka. Gudars skymning. Vad gör man inte för att få lite lugn och ro... 
 
 
 
 
 
Thilda fick kasta lite boll. 
 
 
Och sen gick vi till ett område hon kikat på från vår plats, och undrat vad det var som hände där. Det var ett område där man kunde släppa rastlösa barn fria. De sprang av sig vill jag lova. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi adopterade en anka som ska köra ett race på Daniel Island den 18 juni. Pengarna går till välgörenthet och det kan vara kul för barnen att titta på om vi har tid den lördagen. Ankan kostade 10 usd. 
 
 
Tova var livrädd för den "levande ankan" som syns i bakgrunden i gult. 
 
 
 
Vi hade en kul eftermiddag! Men intensiv. Lördagen var lite lugnare på Tova-fronten.
Vi åkte hem så att vi var hemma vid sju och då fick vi alla duscha för att vi har bytt till nya lakan i sängarna idag. 
 
Men det jag skulle komma till att sporten är såklart en del av nöjet för amerikanerna men maten och drycken är nog ändå huvudsaken. De kommer och går för att köpa öl, dricka, nötter, mat, popcorn, sockervadd med mera. De som dricker alkohol måste ha ett armband på sig, annars får de inte köpa. (Precis samma var det igår på fotbollsmatchen.)
 
Vi förstod inte så mycket av matchen men den höll nog på till närmare nio innan den var slut. Riverdogs låg under med 1 mot 4 när vi gick, så mycket förstod vi i alla fall. 
 
Nu startar en ny vecka med nya möjligheter. 
 
Ta hand om dig! 
 
/Charlotte

Kommentarer:

1 Farsgubben:

Vilken härlig Helg ni har haft

Svar: Väldigt intensiv! Men bra! ❤️
Charlotte Karlsson

Kommentera här: