Van Gogh augusti 2022

Tom hade hört talas om att Van Gogh-utställningen skulle komma hit och ville att vi skulle boka biljetter. Det gjorde vi för någon månad sedan. Det var inte gratis! Eller ja, för Tova var det gratis men inte för oss andra. Var det värt pengarna? Ja, det var det! Det var litet och det tog inte så lång tid men det var en fantastisk upplevelse. 
 
Några Van Gogh fakta: 
  •  Vincent Van Gogh friade till två kvinnor och båda tackade nej. 
  • han sköt sig själv i bröstet 37 år gammal men det tog två dagar innan han dog.
  • konstnären sålde bara en tavla under sin livstid.
  • Vincent gjorde mest självporträtt eftersom han inte hade råd med modeller.
  • han misstänks ha lidit av både bipolär sjukdom och schizofreni.
När jag tittar tillbaka på bilder och filmer blir jag sugen på att gå igen (det kommer jag dock inte göra.)
 
Vi fick först komma in i en grupp om 10-15 personer och vi fick en kort sammanfattning av Vincent Van Goghs liv. Sen fick vi gå genom ett rum med informationstavlor. 
 
 
 
 
 
 
Efter det kom vi in i nästa rum där det visades en bildshow på väggen. Man skulle stå där tre minuter för att se hela showen och man skulle titta efter Vincent Van Goghs självporträtt. Detta var ett av dem. 
 
 
 
Nästa rum vi kom in i var större och där kunde vi sätta oss för att se showen på väggarna runt omkring. Musiken som spelades förstärkte upplevelsen och hela showen tog 36-37 minuter. Bilderna på väggarna ändrades hela tiden. Vi hade köpt biljetter till 10:00 när de öppnade och det var ett bra drag. Man kan se på bilderna att det var lite folk när vi kom in i rummet men att det sedan konstant fylldes på. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi ett tillfälle fick jag ge upp mina principer och ge Tova både lejon och napp för att hon inte skulle låta så mycket...Men överlag gick det bra. 😊
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 När vi såg samma bilder som vi sett när vi kom in i rummet rörde vi oss mot utgången. Vi frågade dock en av de anställda om musiken. Han skrattade och sa att när vi kom ut genom dörren till detta rummet skulle det vara som på Disneyland, en affär utanför med massa saker att köpa. 
 
 
 Vi köpte en poster och fick en QR-kod (gratis) för att komma åt musiken på en Spotify-spellista. 
Inte illa det. 
 
Nöjda och glada på väg mot parkeringshuset. 
 
 
 /Charlotte