Tillbaka till julafton

En liten julafton men lugn! ❤️ (Fast det blir aldrig riktigt lugnt när man ska fixa mat och så. Trots att vi bara var 6+1. Eller så är jag inte så van. 🙂) 

På förmiddagen åkte vi till svärfar för att lämna paket och lite julmat. Det blev dock tyvärr bara ett kort besök eftersom vi sågs på utsidan/i dörren. Men vi fick i alla fall ses. ❤️

(null)

Tom hämtade de stora barnen och svärmor lagom till Kalle. 

(null)

Sen blev det middag lite senare. 
(null)

Så fort det var avdukat tyckte Thilda att det var hög tid för paketöppning. Tomten hade redan besökt oss under natten och lämnat julklappar till Thilda och Tova. Det är en historia i sig. Den kommer här. 

Thilda kom in till mig och Tova halv sju på morgonen (vid den tiden är Tom ute och går) och sa "mamma, det finns knappt några extra paket under granen". Thilda kröp ner i sängen hos oss. Jag sa "men har du tittat vid strumporna som vi hängde vid spisen". Det hade hon inte. Jag fick ändå övertalat henne att ligga kvar en stund hos mig. Jag var trött. Men till slut var hon tvungen att gå upp. Thilda blev överlycklig när hon insåg att det var där paketen låg. Jag hade lämnat tre paket under granen, två till Tom och ett till mig. Thilda reagerade på pappret  på de paketen "mamma, hade vi detta papperet?" Jag fick säga att tomten lämnat dem också eftersom det var samma pappret som på Thildas och Tovas paket. Tur att Thilda inte regerade på att det var min handstil på etiketterna. 

Jag undrar hur länge vi ska fortsätta med tomten. Någon gång måste vi ju berätta för annars så känns det som vi lurar Thilda när hennes kompisar börjar förstå hur det egentligen ligger till. Hon älskar dock spänningen! Hur länge (till vilken ålder) tycker du det är rimligt att tro på tomten? Själv trodde jag på tandtrollen (Karius och Baktus) till tonåren, för det var ingen som hade berätta för mig hur det egentligen låg till...

Alla fyra barnen. ❤️
(null)

(null)

Thilda och paketen. 
(null)

Mums på bordet. Marspiantomtarna kunde jag äta och de var goda. Dock blev den suddig på bilden. 
(null)

En härlig julafton! ❤️

Idag har haft ännu en fantastisk dag men det får jag skriva om imorgon. Väldigt tacksam för familjen! ❤️

/Charlotte 

Kommentera här: