Doktorn var inte lika nöjd denna gång

Eller det var hon nog men hon brukar alltid säga "din viktuppgång var perfekt". Igår nämnde hon inte viktuppgången. Den ska ligga mellan 1-1,5 kg per månad om jag inte missminner mig och denna gång hade jag gått upp 1,8 kg. Osunt leverne visar sig... Jag är glad att jag inte hade järnbrist i alla fall. Jag äter större portioner, och det tycker jag är ok, men skulle absolut kunna minska på de onyttiga mellanmålen. Och röra mig mer. Stegen får jag ihop men skulle behöva mer styrka för att hålla upp kroppen. 
 
Vi gick hemifrån 07:20 igår för att ha gott om tid att hinna till läkarbesöket 08:30.
 
 
Vi hann dock inte ändå. Trafiken var bedrövlig och vi kom minst 20 min sent. Det bästa är att jag kunde ha kontakt med sjukhuset via WeChat och meddela att jag var sen. Smidigt! De sa att det inte var några problem. Puh!
 
Ett blodprov när jag kom dit och sedan fick jag dricka ett glas med socker och ett med vatten. Inte jättegott... Under fem minuter. En timma senare ett blodprov till och ytterligare en timma senare ännu ett blodprov. 
 
 
 
Thilda fick frukost när vi kom dit för igår sov hon länge och jag fick väcka henne strax innan sju. 
 
 
Jag fick inte äta och dricka något förrän sista blodprovet klockan elva. 
Vi åt lite utanför sjukhuset innan vi åkte hem. 
 
 
Jag kommer sakna det här stället. Man blir så väl omhändertagen! Detta är entrén till sjukhusområdet, byggnaden vi går till ligger en liten promenad in på området. 
 
Thilda somnade den sista biten innan vi kom hem. Mysigt! 
 
 
Thilda var jätteduktig hela förmiddagen! Vi hade med målarböcker som hon målade i under väntan på sjukhuset. Sen läste vi även lite Bamse i Readly-appen. Ibland får hon spela lite på min mobil delar av bilresan men det fick hon inte igår. Jag tycker att det är viktigt att hon vänjer sig vid att "göra ingenting" också. Det gick jättebra igår, trots lång resan. Skönt! 
 
Andra dagen på sommarlovet idag och Thilda vaknade 06:18. Jag gick in till Thildas rum och bad henne följa med in till mig. Hon sa "neeeej, det är morgon och jag vill gå upp". Jag sa "ok, du får gärna gå ner men jag går in och lägger mig lite till". Thilda kom efter och somnade om (under protest). Det gjorde inte jag men jag var utvilad. Glad att Thilda fick en dryg timma sömn till. 
 
Idag har Thilda simlektion på förmiddagen och gymnastik på eftermiddagen. Sen ska vi förbereda inför imorgon. Thilda planerar och planerar. Hon sa imorse till mig "du får nog förbereda när jag har somnat ikväll". Hon är underbar och väldigt förväntansfull inför imorgon. 
 
Nedräkningen i en app på min mobil har pågått under några månader. 
 
/Charlotte

Kommentera här: