Ögat behöver en injektion

I måndags morse ringde jag vårdcentralen angående mitt öga. Jag fick tjatat till mig en tid samma eftermiddag. Doktorn frågade frågor och jag fick göra ett syntest. Om jag minns rätt så såg jag precis den översta raden med det dåliga ögat, med glasögon på. Sen visste inte doktorn vad han skulle göra och jag fick vänta utanför hans rum. Det visade sig att han ringde ögonakuten i Mölndal för råd. Jag fick komma in efter en stund och doktorn satte samtalet på högtalare. Jag fick höra blodpropp och blodfetter... det var nog inte meningen att jag skulle höra det, doktorn skruvade på sig. Doktorn skrev en remiss till Mölndag och jag fick gå hem. Mamma väntade i bilen med lillan på utsidan under tiden. 
 
I tisdags morse ringde jag och frågade hur det gick med remissen för jag upplevde att synen blivit ännu sämre, plus ont i huvudet. Vårdcentralen kontaktade Mölndal som sedan kontaktade mig. Jag fick först en tid onsdag morgon (idag) men fick tjatat till mig en tid igår. :13:30 hade vi tid men var där 13:10 redan. Mamma väntade utanför i bilen med lillan. Jag fick vänta, vänta och vänta. Kom in till sköterskan som kollade syn och lite annat. Såg inte ens översta raden med höger öga. Sen fick jag vänta, vänta, vänta och vänta. Var ute och ammade några gånger emellan. När jag efter många timmar fortfarande var på plats fyra pratade jag med dem igen och fick prio. Väldigt tacksamt. Fick träffa läkaren som kikade i ögonen. Sen fick jag en droppe i varje öga som förstorade pupillen. Efter tio minuters väntan fick jag komma in till läkaren igen. 
 
Hyfsat stora pupiller. 
 
Det är näthinnan på höger öga som är skadad. Orsakad av en propp, troligen på grund av graviditeten. Synproblemet startade för runt två veckor sedan, kanske mer. Jag behöver en behandling, en injektion i ögat, och kommer bli kontaktad av sjukhuset inom två veckor för att komma tillbaka. Förhoppningsvis blir det bra igen, läkaren var positiv men inte helt övertygande. 
 
Mamma satt utanför i bilen med lillan från 13:10 till runt 17:30. Pappa hämtade Thilda på skolan. Så tacksam för all hjälp!
 
Det är roligare att titta på bilder på dessa sötnosar.  
 
 
Vi njuter av vår lilla prinsessa. 💓 Storasyster sjunger för henne när hon är ledsen. 💓
 
/Charlotte

Kommentera här: