Svårt att få till 40h i veckan

Mina studier kräver att jag lägger ner 20h per kurs i veckan, då jag pluggar på heltid. Det vill säga 40h totalt. Det är svårt att få till den tiden just nu. Denna vecka var jag fullt inställd på att studera intensivt mot inlämningar, men... Thilda vaknade med lite hosta igår. Inte sjuk men lite hosta, och då får man ju inte gå till skola/fritids. Bör man inte i dessa tider kanske jag skulle skriva. Men det är svårt att hinna med, för alla såklart. Det lär bli många sjukdagar som kanske inte är riktiga sjukdagar under hösten. Men det är bättre att ta det säkra före det osäkra i dessa tider. Hur frustrerande det än kan vara. 
 
Jag är tacksam att studierna ändå erbjuder en viss flexibilitet. Thilda skulle inte tacka nej till TV-tid hela dagarna... Men oavsett så har jag svårt att koncentrera mig och fokusera när hon är hemma (det dåliga samvetet påverkar delvis också såklart.) Idag ska jag försöka få till lite bättre rutiner och kortare pass av studier, rörelse, målning och fix ute. 
 
Tandläkartiden idag, som bokades direkt när vi kom hem från Kina (och detta var den tidigaste tiden på eftermiddag), måste alltså bokas om. Hoppas nu att vi inte behöver vänta en och en halv månad till ny tid. 
 
Igår eftermiddag tog vi oss ut och fortsatte med mossan. Fyra skottkärror kördes iväg och vi kände oss nöjda. En tredjedel av gräsmattan kvar nu. (Blir inte mycket kvar då det var mycket mossa. Framför allt så är det inget grönt kvar. Haha.)
 
 
 
Jag har verkligen saknat att kunna vara ute och fixa i trädgården! Det är terapi. Extra kul att Thilda vill vara med och vi kan greja tillsammans!
 
Körde även förbi en bankomat för att ta ut/sätta in pengar. (Då den jag åkte förbi förra veckan var borttagen.) Jag insåg att även denna maskin var borta. Finns det inga bankomater längre?
 
 
Nu är det dags att börja förbereda frukost. Jag försökte få Thilda att sova längre imorse men det gick inte (får bli vila mitt på dagen så att det snart kan bli skola igen). Skolan har haft studiedagar måndag-tisdag (fritids öppet) men imorgon är skolan öppen igen. 
 
Kanske ska jag idag visa förändringen här hemma, som blev klar igår. Kanske. 
 
Ha en bra dag!
 
/Charlotte

Kommentera här: