Tacksamhet idag

Jag kan nämna några saker som jag känner tacksamhet för just nu. Reflekterade över det imorse av någon anledning. Varav några små saker som kanske låter obetydliga men de ger mig mycket glädje. 
 
Innan våra lådor kom från Kina hade vi "bara" en osthyvel. "Bara". Ett i-landsproblem i hög grad. Men vad skönt det är nu att kunna sätta osthyveln i diskmaskinen och ta en ny vid nästa osthyvling. Istället för att behöva diska för hand mellan varje ostsmörgås. (Älskar prästost. Äter den med Wasa sportknäcke vilket är väldigt gott.) 
 
Ljudet av diskmaskinen ger mig förresten också (fortfarande, har nog skrivit om det tidigare) mycket glädje. Det ger avkoppling samtidigt som det är härligt att sitta och lyssna på att diskmaskinen gör jobbet för mig. 
 
Mitt nya batteri på datorn gläds jag också över varje dag. Nu kan jag sitta med datorn under några timmar utan att behöva ha strömkontakten i väggen. Så mycket mer flexibelt (även om jag oftast sitter nära en kontakt). 
 
Nu kom jag på en sak till - Bilen. Vilket frihet den ger mig och oss! Jag kan erkänna att jag var skeptisk när Tom började prata om att köpa bil men oj vad glad jag är för den. Känner tacksamhet varje gång vi kör iväg någonstans (Tack Tom 💓). Vi hade absolut klarat oss utan också men livet hade blivit mycket mer komplicerat och mycket hade tagit längre tid. I dessa tider vill man ju helst undvika kollektivtrafiken också, om möjligt. Jag är så väldigt tacksam för lyxen som bilen ger oss. 
 
Nu ska jag skriva klart min inlämning och skicka in den. Deadline är på måndag så faktiskt några dagar tidigt. Men jag ska direkt fortsätta med inlämningen i den andra kursen så det finns att göra. Jag skulle behöva måla lite ute också. Och klippa gräset. Dessutom är det städfredag och utöver det så ligger våra lakan i maskinen för tvätt.  Men vad säger man "dagen är ung"? Det kanske är "kvällen är ung" man säger. 
 
I dagarna kommer jag förresten berätta om en förändring hemma som pågått under veckan (som förmodligen blir klar i början på nästa vecka). Spännande va? Det tycker i alla fall jag. 😊
 
 
Happy Friday! 
Njut av dagen och helgen. Vad är du tacksam för? 💓
 
/Charlotte
 
 
 

Kommentera här: