Alla andra tog bilen

Inatt har Tova varit lite.... *#"%*#. Typ så. Hon sov ganska bra till 02:00, i sin säng och jag fick bara stoppa in nappen och stoppa om henne två gånger. Men vid 02:00 gick det inte längre och jag fick ta upp henne till mig i sängen. Hon var inte nöjd. Jag försöker lägga ner henne och klappa henne. Hon lägger sig ner och ligger still lite och jag tror att hon somnar, men inte. Samma procedur igen. Inatt fick jag till slut ta upp henne och bära runt henne. Så höll vi på fram till 05:30 och då gav jag upp och ställde mig vid sängen för att gå upp. Då låg Tova lugnt kvar och sov vidare. Alltså va? Hon sov tills att vi skulle gå till skolbussen. Första tanden är igenom (man känner taggarna, som en vass såg) och det ser ut som att nästa är på väg. Stackars liten tjej som antaligen har ont. 
 
Men till det roligare - Thildas första dag. 
 
När jag gick upp lystes rummet upp om och om igen av blixtar, men inget regn. Jag gick ändå till Toms bil och hämtade paraplyet för säkerhetsskull. Tur var det för 10 minuter innan vi skulle gå öppnade himlen sen och regnet öste ner. Thilda fick ta på sig foppatofflor och skorna, strumpor och en handduk åkte i väskan för Thilda att byta om i skolan. Våra stövlar kommer i packningen sen. 
 
Tröjan är skoluniform och kjolen (med byxor i) har vi köpt separat. Thilda tycker att kjolen är så cool med spännena på höger sida. Tröjan var tvungen att stoppas ner i kjolen för att spännena skulle synas. 
 
 
 
Det syns inte, men regnet öser ner. 
 
Vi packade ner Tova i vagnen och satte på regnskyddet. Vi gick under paraplyet mot skolbusstoppet. 
 
Tom körde förbi med bilen och sa hej då. 
 
 
Vi väntade och väntade under paraplyet. (Tova satt lugnt och snällt i vagnen vilket jag var väldigt tacksam för.)
 
Det kom förbi en mamma som vi sprungit på tidigare på skolan, med bil, och hon sa att hon skulle åka till det andra busstoppet och se om bussen även kom dit vi stod och väntade. Efter en stund kom hon tillbaka med bilen och sa att bussen inte stannar på stoppet där vi stod längre. Bussen kunde inte stanna där i våras på grund av att det var en byggplats för ett nytt hus och nu är stoppet tydligen även fortsatt indraget. Mamman sa att bussen väntar på oss och hon erbjöd oss att åka med i bilen. Vi var dock väldigt blöta och jag sa att vi går/springer dit istället så det gjorde vi. Inte riktigt en sån första lämning vid bussen som vi tänkt men det gick bra och vi hann ju i alla fall. En väldigt snäll och hjälpsam mamma som hjäplte oss. 
 
Jag hann få en bild på bussen när den åkte iväg. 
 
Alla andra som lämnade barn kom dit i bil. Alla andra som lämnade hade mer kläder på sig, långbyxor och jacka. (Ok, kanske inte alla men de jag hann se. Det blev lite stressigt.) 
 
Thilda hoppade glatt på bussen och jag hoppas att det går bra idag. 
 
Det nya busstoppet är bara några minuter till att gå så det är inga problem nu när vi vet vart vi ska. Jag ser så mycket fram emot att hämta Thilda i eftermiddag. 
 
Prio idag är en rejäl promenad och lite träning för mig innan Thilda kommer hem. Jag mår så bra av att få röra på mig - jag blir en bättre mamma och människa. 
 
/Charlotte
 
 

Kommentera här: