Andra regler vid sjukdom

Igår när Thilda kom hem var hon bjuden på playdate hos två kompisar som åker med bussen. De skulle bada i deras pool. Thilda hoppade glatt av bussen och tjejerna pratade om playdaten. Dock hörde jag något på Thildas röst. Den lät som den brukar när Thilda håller på att bli förkyld. Precis som för några veckor sedan när Thilda missade sista dagen på summercamp. Thilda fick inte gå på playdaten för jag ville inte riskera att det skulle utvecklas till en förkylning och att Thilda skulle smitta någon. Vi hade en lugn eftermiddag hemma istället. Imorse vaknade hon med lite snuvig näsa och jag behövde försöka förstå hur man gör med skolan. 

Jag letade igår kväll på hemsidan och igenom mejl som jag fått från skolan men hittade inte riktigt någon bra information. Det enda jag hittade var att barnen måste vara hemma om de har feber, kräks eller har diarré, annars får de inte vara hemma. Jag tyckte ändå att det var lite märkligt i Corona-tider. Jag letade vidare imorse men hittade inget mer än det och hittade inte heller vem, vad, hur jag skulle meddela. Jag mejlade läraren i alla fall för att få guidning. Jag smsade med några mammor men de var inte heller helt säkra på hur man gör. Jag försökte ringa skolan, receptionen och skolsköterskan men ingen svarade. Fick sedan samma råd av en av mammorna och ringde igen till skolsköterskan lite senare. Då kom jag fram och kunde be om råd. Hon sa egentligen samma som jag läst på hemsidan. Snuva är inte ett symptom som de kopplar till Covid-19. Om Tova skulle ha feber, hosta eller något av de andra symptomen behöver hon göra ett test eller stanna hemma i karantän, men annars ska hon till skolan. Skolsköterskan frågade också om Thilda var allergisk och jag sa nej. Skolsköterskan sa då att när man flyttar hit så blir alla allergiska. På grund av fukten tror jag hon sa. Hmm. Vi får se. Hon menade att snuvan även kunde bero på det. 

Jag fick mejl från läraren som sa att "om Thilda inte har feber, kräkningen eller diarré ska Thilda till skolan". Om hon är hemma idag kan jag skicka med en lapp till skolan imorgon som säger varför hon varit hemma. 
 
Jag tycker i dessa tider att det borde vara solklart vad som gäller, i alla kommunikation från skolan. För att göra det enkelt för föräldrar att veta hur man ska hantera eventuellt sjukdom och för att förhindra smittspridning. 
 
Thildas lärare avslutade förresten mejlet med att skriva "Also, Thilda is a delight!  She is very attentive and I look forward knowing her better this school year!" vilket gjorde mig väldigt glad. 

Vi har haft en lugn dag hemma. Thilda följde med mig på en promenad utan att protestera alltför mycket. Jag är verkligen så tacksam för våra tjejer. ❤️

Insåg att jag inte tagit några bilder förutom dessa från promenaden. Vackra färger. 

(null)

(null)

(null)

 Sov så gott! 

/Charlotte

Kommentera här: