Förberedelser inför skolstart

Vi har fått en lista som sammanställer vad Thilda ska ha med sig till skolan. 
Vi fick den för några veckor sedan men fick tips från skolan att vänta till "Tax free - weekend" med att handla. På alla priser som står på prislapparna här tillkommer nämligen skatt när man kommer till kassan, men inte förr förra helgen. (Det gällde inte alla varor dock.) Vi hade planerat att handla den fredagen och vi fick hastigt och lustigt ändrade planer och det gick inte som vi tänkt. Vi handlade det vi kunde hitta på Publix men det var ungefär hälften av allt som behövdes. Det var ett litet projekt och vi stod länge och väl i affären för att första vad allt var. "Gallon size"? Och så vidare. Försökte få hjälp men de hade inte tid och de såg nog allt som mer självklart än vi. 
 
På söndagen åkte vi till Target (likt svenska Åhlens), men det var såklart väldigt utplockat då. Vi fick tag i några saker till men resten fick jag beställa på Amazon. Det var ju väldigt enkelt för då kunde jag bara söka på texten och fick upp vad som menades. "Pencil case..." tex, det var ju väldigt tydligt när jag såg bilden som kom upp när jag sökte. 
 
Nu har vi allt och är redo att åka till skolan idag på en "Fact & Fee" day. Vi har utöver sakerna nedan fått betala 35 usd för eventuella andra saker skolan behöver köpa. Jag har hört andra skolor där de även behöver ta med toalett- och hushållspapper till skolan innan skolstart. Skolan distribuerar sedan ut det under året. Annorlunda. 
 
Alla är inte välkomna samtidigt idag. Jag förstod inte vad alfabetet på bilden nedan betydde... Förstår du? När jag ringde skolan, för att fråga om något annat, passade jag på att fråga när det var tänkt att vi skulle komma. Receptionisten förklarade då att vi är välkomna efter efternamn. Vi ska alltså komma dit 1:20-1:50 - Karlsson. Är det tydligt för dig? Nu vet vi i alla fall. 🙂
 
 
 
Idag ska vi alltså till skolan och träffa Thildas lärare - Miss Waite. (Mrs Waite? Mam? Oklart vad vi ska kalla henne men det visar sig nog idag.) 
 
En spännande dag!
Särskilt spännande att se om vi hittar en parkering utanför skolan.
 
/Charlotte

Kommentarer:

1 Katrin:

Helt plötsligt så kändes det så lätt med skolstarten här i Sverige. Behöver bara se till att ungarna har några ombyten kläder & rätt kläder för utomhusbruk.

Kommentera här: