5 timmar och 20 minuter

Det är så länge jag satt hos frissan igår… 

Jag gillar inte att gå till frisören. Det kan låta otacksamsamt för jag fick ändå 5h och 20 min "egentid". Men jag känner mig alltid som en börda i frisörstolen. Jag har mycket hår och när det ska slingas så tar det tid. 

Det gick bra den första 1,5 timman. Vi pratade och frisören berättade glatt om sitt liv. Efter två timmar märkte jag att han började bli stressad. Han slet av sig handskarna som han hade på sig för att lägga på blekningen. Det blev tovor i håret som han försökte slita ut. Han sa saker som:

"Your hair hates me."

"You have a tough head."

"Do you want a beer? I am going to have one after this."

Han bad om ursäkt för att det tog så lång tid och sa att han inte vanligtvis var så långsam och på slutet sa han "du kommer aldrig igen få sitta så här länge i min stol".  

(null)

(null)

När han var klar öste regnet ner men jag fick erbjudande om att bli följd med paraply till bilen. Här ska man betala dricks hos frissan. Alltid lite klurigt första gången innan man vet hur det funkar. Tydligen skulle man ha en speciell app för att kunna lämna dricks. Annars kontant. Jag hade som tur var kontanter. Sen gäller det ju att veta hur mycket också. 20% tror jag är vanligt. Men då får man (jag) ju ta fram miniräknaren och räkna ut dricksen, när man fått höra vad det kostar. Borde kunna räkna det i huvudet men i stressen där och då kändes det säkrast med miniräknaren på mobilen. Nyfiken på vad det kostade?

Före. 
(null)

(null)

(null)

En rolig bild som Thilda tog. (Hon tog även den ovanför.) Jag ser ju helt tokig ut. 
(null)

Efter. 
(null)

(null)

Jag är nöjd men det var knappast värt tiden. Frisören sa att han gjorde en "low maintenance"-frisyr. Jag behöver bara gå tillbaka var 8e vecka. Hahaha. Det är ju alldeles för ofta. Kanske låter jag det bruna (mer och mer brun-gråa) växa ut igen. Vi får se. 

Jag har en så rolig bild att dela från idag. Den ska jag visa imorgon. 

/Charlotte 

Kommentera här: