Sluta amma?

Jag fick först träffa sköterskan igår. En gullig tjej som låt mig kolla båda ögonen när jag ändå var där. Jag såg de första två raderna på tavlan med höger öga. Jag såg bra med vänster som tur är. Jag är orolig för att det också ska bli sämre och det var skönt att få en bekräftelse på att jag fortfarande ser bra med ett öga (med glasögon). 
 
När jag kom till doktorn sa han att han såg på bilden att svullnaden kommit tillbaka. Men inte lika kraftig svullnad som när jag fick injektionen sist. Han sa att de kanske skulle testa en annan behandlingsmetod denna gång och det skulle innebära att jag skulle få sluta amma. Jag blev ledsen av tanken. Doktorn sa att han skulle konsultera sin kollega, som jobbat längre med problemet. När de kom tillbaka in i rummet sa den andra läkaren, som för övrigt gick hem hos Tova som började prata med henne, att jag skulle få en till injektion. En likadan som tidigare, och fortast möjligt. Sedan skall en injektion till bokas in om tre månader. Efter tre injektioner får man garanterat grå starr. Det innebär att ögat åldrats så mycket att synen blir grumlig. Doktorn jämförde det med att titta genom en smutsig vindruta på bilen. Det går dock att operera bort grå starr, vilket är bra. 
 
När jag kom hem insåg jag att min syn var ännu sämre. I fredags kunde jag som sagt skönja textraden på TVn, igår kväll var hela TVn suddig. Mycket snabb försämring. Jag blev därför orolig och ringde dem direkt imorse. Jag fick en akuttid för injektion imorgon, onsdag. Jag hoppas att synen inte hinner bli mycket sämre tills dess. Jag har faktiskt ringt dem igen och frågat om vad jag ska göra vid ytterligare försämring, och om det går att få en tid redan idag. Men tiden imorgon kvarstår. 
 
När jag kom ut i bilen och berättade för Tom och Thilda om att doktorn först sa att jag kanske skulle behöva sluta amma sa Thilda "men mamma, då hade du ju kunnat äta choklad". 
 
Jag har hunnit med träning idag. Vad härligt det var! Termometern stod på 7,5 minus men det gick bra ändå. 
 
 
Älskar deras koncept och ser faktiskt fram emot nästa träning. Jag lär dock ha träningsvärk i hela kroppen imorgon, och flera dagar framåt. 
 
 
Jag tror att jag ska köpa en sån där liten whiteboardtavla. Då kan jag göra mina egna pass också, mellan träningarna med rörlig. (Kommer jag verkligen göra det är väl frågan? Men tanken är god.)
 
/Charlotte

Kommentera här: