Mjölken är slut

För någon vecka sedan slutade jag amma. Tova vaknade varje natt två gånger, första gången mellan 23:00 och 00:00. Inget annat än bröstmjölk kunde få henne lugn. Andra gången vid 02:00 och samma sak där. Jag hade gärna fortsatt amma men jag önskar att Tova inte skulle äta på natten, och det var bara då jag ammade henne. (Bara då hon var intresserad.)
 
I alla fall, en natt förra veckan gick allt bra första gången Tova vaknade på natten, men andra gången var mjölken slut (Ena sidan tog slut först.) Det blev ramaskri. Natten efter vaknade Tova som vanligt med ville inte ha min mat, efter föregående natts brist på mat var hon nog bara arg. Då tänkte jag att det kanske var lika bra att passa på att ta tag i det och sluta amma helt.
 
Första natten fick jag bära runt på Tova i 40 minuter innan hon till slut somnade om. Andra gången samma sak i 30 minuter. Utöver det mängder av gånger att sätta i nappen, vyssja och klappa. Jag har fått ta upp Tova i sängen innan 00:00 varje natt för att hon skrikit och inte varit nöjd. Igår gjorde vi dock framsteg - Tova stannade hela natten i sin säng. Hon vaknade runt 10 gånger och jag fick stoppa i nappen och klappa men jag lyckades ha kvar henne i sin säng. Wihoooo! Det går åt rätt håll. 
 
 
Jag är dock lite ledsen att den perioden är slut nu. Men Tova har blivit en stor tjej. Hon klättrar gärna och försöker ställa sig upp så fort hon får chansen. 
 
Jag kan nu äta allt! Även om min mage säkert är lite känslig för mjölkprodukter. Jag köpte en jättestor burk Tzatziki häromdagen och den är snart slut. Så mycket kan jag säga. 
 
En annan sak jag kanske inte nämnt, eller har jag det? VI HAR FÅTT EN CONTAINER! 
 
Våra saker packades i slutet på maj och det dröjde tills (till eller tills? Någon som kan förklara när man använder vad?) i fredags för oss att få en container, på grund av containerbrist. Men nu är flyttlasset på väg och beräknad ankomst i Charleston hamn är den 9e augusti. Sen tar det 7-10 dagar efter det för oss att få sakerna. Det närmar sig. Det kommer bli en "julafton" utan dess like. 
 
Vi pratade precis med våra vänner från Shanghai, som nu bor i Thailand, fast är på semester i Storbrittanien, på videosamtal. Härligt att se dem igen! Allt blir enklare nu är det går att ringa med Facetime. (Som inte fungerade i Kina.)
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
/Charlotte

Kommentera här: