Nya butiker och nya uppplevelser

Jag har fler bilder att dela från helgen men jag kan börja med några bilder från förra veckan.
 
Dagens utflykt gick till två nya matvarubutiker. Vi har varit på utsidan Aldi tidigare men hittade ingen cykelparkering till Thildas cykel (och ville inte tillräckligt mycket gå in för att bara ställa den någonstans). Denna gång tog vi bilen. Det var nästan fullt på parkeringen och alltså en populär butik (eller liten parkering). Jag försöker att alltid backa in då det är säkrare att backa in på parkeringen än att backa ut från parkeringen. Även om kamera och pip i bilen gör det mesta ganska säkert. Jag tycker att det är lättare att backa in också, om det inte är för många bilar runt omkring (som hetsar). 
 
 
För första gången sedan vi kom hit så var vi tvungna att ha en peng för att låna kundvagn. Men vi hade en peng som tur var. 
 
 
Vi gillade butiken men det är många märken jag inte känner igen. Bra priser! Köpte flingor till Thilda som kostade hälften av vad de kostar på Publix, och Thilda gillade dem. 
 
Det var intressant i kassan. Tjejen i kassan frågade mig "vill du ta med din vagn så att du slipper flytta bebisen?" Jag förstod ingenting men insåg att de inte hade något band efter kassan utan efter att hon skannat varan la hon den direkt i en ny kundvagn. Sedan fick man ta med sin kundvagn till massa bord bredvid kassarna och packa sina kassar. Intressant. 
 
 
Sedan åkte vi vidare till Trader Joe's, 3 min bort med bil. Också en full parkering. En fräsch butik där man kunde hitta det mesta, även om butiken var liten. Butiken är nog lite som ICA Fokus i Göteborg, det är butiken att gå till om man vill ha något livsmedel som inte finns någon annanstans har jag förstått. 
 
 
Mysig butik också. Kassorna var i trä och det kändes lite som att man var på Bahamas eller något annat exotiskt ställe. 
 
Jag var lite skärrad av upplevelsen i kassan i Aldi så jag sa när vi kom fram "det är vår första gång här så vi vet inte hur det funkar". Tjejen var väldigt service minded (som de väldigt ofta är här) och vi fick en gratis kasse för att vi var nya kunder. 
 
Tjejen i kassan berättade också att det finns en sköldpadda i butiken som Thilda kan leta efter nästa gång. Hittade de den så får de en klubba. "EN RIKTIG SKÖLDPADDA?" frågade jag. Det var ett gosedjur. Haha. (Se skylten bakom tjejerna.)
 
Thilda pratar varje dag om att hon vill åka tillbaka. Hon vet inte att "skatten" som man får om man hittar sköldpaddan är en klubba. 
 
Vi köpte i alla fall bland annat laxburgare som vi åt till lunch förra veckan. Thilda tyckte att det var väldigt gott. 
 
/Charlotte

Kommentera här: