Lyckan i att ha internet

Idag kom det hela två efterlängtade paket. Ett simkort till min mobil. Nu har jag ett mobilnummer här och internet på min mobil. I det andra paketet låg ett modem för vårt internet i huset. Tom fixade det nu på eftermiddagen. Jippie! Det märks hur mycket man använder det när man inte har det kan jag lova. 

(null)

Tjejerna och jag var på en trevlig lunch idag med andra svenskar! Jättekul att ses och superbra att få massa tips. Tom hämtade upp oss för att vi skulle till banken. Nu har vi bankkonto och bankkorten kommer inom en vecka. Saker faller på plats. 

Imorse gick vi en sväng. (För att inte störa Tom som jobbar hemma. Han får komma till fabriken först nästa måndag.) Först ett besök på ett café som vi gått förbi flera gånger men inte besökt. Köpte två kakor men blev lite besviken. Utifrån såg stället superproffsigt och mysigt ut. Men när vi kom upp på verandan var dynan på soffan jättesmutsig och inne var det inte heller mysigt. Synd. Men kakorna var goda. Efter det satte vi oss utanför den engelska puben (där vi åt häromdagen) och lånade internet. 

Thilda var lite tjurig för att jag sa att jag nog inte ville köpa en tårta från det där caféet. (Vi hittade dock en väldigt bra tårta sen på eftermiddagen i affären.)
(null)

(null)

Gick förbi denna skylt. 
(null)

Igår hjälpte förresten Thilda mig med att städa golvet. 
(null)

Nu i eftermiddags var vi och handlade mat. Vilken skillnad mot att handla mat i Kina. Mina första gången jag gick in i Carrefour i Shanghai, det luktade dött djur i hela butiken. Här luktar det gott och det finns sååå mycket gott! Farligt mycket gott faktiskt. 

Tjejerna är väldigt glada när de får åka denna vagn. 
(null)

Sen var vi också på Corona-testning. Vi fick sitta kvar i bilen och två tjejer kom fram till fönstret. Tom fick fylla i massa information på nätet. Han var lite jäktad då han trodde att någon skulle köra upp i kö bakom oss. Det visade sig att han fyllde i sin födelsedag fel. Som den 1 feb istället för den 2 jan. De skriver datum på annat sätt här. Tvärtom. Sen fyllde han inte i hela sin mejladress. Nöjde sig med tom.karlsson och missade @…………. Tur att tjejerna var med och såg det och fixade till det. 🙂 Tjejen trodde att vi skulle få svar imorgon. Tom måste ha svaret för att få komma till jobbet nästa vecka. Testet var gratis. 

Det var nog allt för idag. Imorgon kanske jag kan börja visa huset. Nu har vi ju internet och allt blir lättare. Jippie igen! 

/Charlotte 

Kommentera här: