För att få till en förändring krävs det att jag gör något annorlunda

Igår fick jag mejl om att veckans mammaträning är inställd, på grund av sjukdom. Jag blev genuint ledsen. Första träningen jag verkligen ser fram emot. Dessutom var det sista träningen för denna gången. Buhäää. Men jag insåg då att jag måste ta tag i det själv. Tom och jag var på en vägning hos Rörlig (kolla in rorlig.se) för några veckor sedan, på en våg som mäter allt möjligt. Jag var nyfiken på (orolig för) hur det ser ut inne i kroppen. Det fettet som inte syns som kan medföra otäcka sjukdomar. Jag fick övertalat Tom att följa med så att vi kunde jämföra. Vi fick veta allt om andel muskler, fett och så vidare. Riktigt intressant och till min glädje var fettet inuti kroppen (visceralt fett) inte på en oroväckande nivå. Det blev då visserligen inte en motivation för att sluta äta kakor och annat onyttigt... 
 
I vilket fall som helst så visade vägningen att vi båda kan må bra av mer muskler. Då tänkte jag att vi gör en vägning om en månad och tills dess ska vi har gjort en skillnad för att få bättre resultat. Jag har tänkt på det sedan dess, men inte gjort något annorlunda. Det är något som jag har lärt mig, men egentligen inte praktiserat tillräckligt - för att få till en förändring krävs det att jag gör något annorlunda. Det kanske låter självklart, men inte alltid så lätt. Men genom att ständigt påminna sig så kanske man kan bli bättre på det. Igår, när träningen blev inställd gjorde jag en förändring. Jag tog ner vikterna till vardagsrummet och jag tränade lite när Tova låg i babygymmet. Jag har även frågat Tom om vi inte kan ta ner crosstrainern till vardagsrummet, för att göra det enkelt. (Hjälper visserligen inte direkt till med att bygga muskler.) Jag tränade som sagt lite, inte mycket, men det är ju bättre än inget. För att bygga muskler måste jag som sagt träna dem. 
 
Tova var nöjd ett tag men när bilden togs hade hon tröttnat. 
 
 
Vi får se vad min förändring kan medföra för resultat. Jag kan säga direkt att jag redan har tränat musklerna mer på en dag än jag gjort på alla dagarna sedan min vägning. (Ja, förutom då jag varit på mammaträningen förstås.)
 
/Charlotte

Kommentera här: