Glömde skriva några saker igår

1. Förutom pizzan kan det varit pizzasalladen som Tova kände av i magen, jag åt en hel burk. Det kan även vara svampen tydligen (vi åt en cappricciosa), det lärde jag mig av BVC häromveckan. När jag pratade med tjejen på BVC sist så sa jag att Tova inte varit helt nöjd kvällen då jag åt pizza (jag har nu ätit en halv pizza vid två tillfällen sedan jag uteslöt mjölkprodukter). Tjejen sa att det lika gärna kan bero på svampen för den kan vara svår för Tovas mage att hantera... jag sa - ehh, ,men det var jag som åt pizzan och inte Tova?!? Jag har tidigare hört att kål och annan gasbildande mat kan påverka barnet genom mjölken för att de kan ge barnet gaser, men svamp har jag aldrig hört att det kunde påverka genom amningen. Men det kan den tydligen. Det blev en ok kväll igår ändå, även om jag fick lägga mig med Tova 21:30. Vaknade utvilad imorse trots två matningar och ett stort barn i sängen en liten del av natten. 
 
2. Vår promenad igår var inte bara harmonisk och fantastisk. Vi hade en stor tjej som inte gillar att vara ute och gå (trots att hon cyklar). Andra varvet runt Svankällan var Thilda inte nöjd för hon ville hem, Tom irriterad och Tova kände sig nöjd i vagnen och ville bäras. I det stora hela var det en härlig promenad ändå men allt är inte bara som det ser ut på bilderna... 
 
3. Blodtrycksmedicinen. Jag fick en annan medicin först som sagt och i telefonsamtalet med läkaren berättade jag att jag inte kunde ta den eftersom jag ammar. Doktorn sa då "berättade du för mig att du ammar?" (med en lite sur och anklagande röst). Jag blev förvånad och sa "ehh, jag höll det i alla fall inte hemligt". Anledningen till att jag var där var ju för att jag fick en propp i ögat, misstänkt på grund av graviditeten. Det är alltså inte så jag vi inte pratat om att vi har en liten bebis. Jag borde förstås tänkt på att dubbelkolla medicinen med henne när hon sa att jag skulle börja med ny medicin och påminna om att jag ammar men det tänkte jag inte på. Jag anklagar inte henne på något sätt men hon behöver inte heller anklaga mig kan jag tycka. Det löste ju sig med en annan medicin. Jag känner mig faktiskt lugnare inombords än jag gjort på länge så även om jag var skeptisk till att börja äta blodtrycksmedicin så var det nog rätt beslut. 
 
Det kommer mera, som jag inte skrivit om. Mycket som händer nu. 
 
 
/Charlotte
 

Kommentera här: