Smakar det så kostar det

Jag har sökt arbetstillstånd (det gjorde jag i somras men det tar sin tid att får det godkänt i dessa Corona-tider). Samtdigt som jag sökte arbetstillståndet började jag söka förskola och det var lättare sagt än gjort. Vi har en i området och de sa att jag kunde sätta upp Tova på väntlistan men att det är kö och det kanske komma finnas möjlighet nästa sommar. Jag har sökt ytterligare en som finns strax utanför området och där var jag inbjuden på en virtuell runtur i tisdags. Det verkade proffsigt och det är som de säger här "en preschool och inte "bara daycare". De utbildar barnen istället för att "bara ta hand om dem", så tolkar jag det. Problemet är bara att barnen måste vara 2 år för att kunna få plats där och de måste vara 2 år när skolan startar i augusti, vilket betyder att  Tova kommer vara nästan tre när hon får börja där - år 2023. Det är ett tag kvar... 
 
 
Jag fick prislistan efter mötet och för 2-åringar, fem dagar i veckan, kostar det $1,632. Det vill säga ca 16 000  sek. Det går inte att ta vilket jobb som helst om vi inte ska gå rejält back på att sätta Tova i förskola. 
 
Idag är Thilda klädd i rött (de fick välja rött, vitt och/eller blått) för att hedra "the Veterans". Jag har lånat en definition som finns nedanför bilden. Det gör även aktiviteter i skolan idag för att uppmärksamma dagen. 
 
 
Definition of Veterans Day. : November 11 set aside in commemoration of the end of hostilities in 1918 and 1945 and observed as a legal holiday in the U.S. to honor the veterans of the armed forces.
 
/Charlotte

Kommentera här: