Den som väntar på något gott...väntar alltid för länge

Igår gick det i ett. När Thilda åkte iväg med skolbussen gick vi direkt hem för vi var tvungna att byta en blöja... sedan åt vi direkt frukost och började fixa hemma. De som skulle hämta hyrmöbler skulle kolla under förmiddagen. Köksteamet skulle komma 09:00-11:00 och möbelteamet 11:00-13:00. Vi förberedde så gott det gick och ställde fram saker så att de skulle slippa leta och rota runt.På förmiddagen fick vi ett spontanbesök av en svensk tjejo ch vi hann prata lite - väldigt trevligt. 11:15 hade fortfarande ingen dykt upp. Men femton minuter senare kom de och började packa ihop köket. Ja, förresten så hade de missat att de även skulle hämta tvättmaskin och torktumlare men när jag frågade på morgonen så löste det sig som tur var och de hämtades faktiskt före någon av de andra kom. På förmiddagen fick jag också ett samtal från skolan, ett automatiskt samtal till alla föräldrar, där de berättade att skolan hade strömavbrott och barnen skulle skickas hem två timmar tidigare. 12:42 hämtade vi alltså Thilda vid bussen sen gick vi hem och Thilda gjorde läxor. Närmare två dök teamet upp som hämtade alla möbler och lådor. Det tog sin tid, man har mer saker än man tror, även om de var snabba. Lite för snabba igen, vilket syns på väggarna. Hmm. Jag undrar varför en man släpade ner en tung byrå med sex lådor, istället för att ta ut lådorna och bära ner dem separat. För att vid botten av trappan dunka i byrån i väggen och nästan även braka rakt in i ytterdörren... Vad säger man? 
 
Nu är i alla fall huset nästan tomt. Tova fick sova en liten stund medan Thilda och jag städade övervåningen. Ok, jag städade men jag tvingade Thilda att hålla mig sällskap istället för att sitta med Ipaden. 
 
När vi var klara åkte vi till hotellet och checkade in. Då var klockan närmare fem. 
 
 
Tanken var att vi sedan skulle åka till Publix, Walmart och sedan till huset igen. Men ingen av oss hade ätit middag. Tova fick middag på hotellrummet, det finns ett litet kök vilket är väldigt bra. Sen åkte vi till Publix, men efter det åkte vi till Dominos pizzeria och köpte en pizza med till hotellet. Det blev för sent för att göra något annat. Jo, just det! På väg ut från hotellet igen, då var klockan nästan halv sex, kom jag på att vår kontakt om flyttlasset inte hört av sig. Jag mejlade henne och strax efter svarade hon. Hon skrev "oj då, jag ber om ursäkt..." Vi hade fått till oss att flyttlasset skulle komma den 16-17 september. Vi tyckte väl att det var lite konstigt att de behövde två dagar men tänkte att det går säkert snabbare än så. I Sverige när de packade hade de bokat tre dagar men det gick på två. Jaja. Det hade förstås blivit ett missförstånd. Vår kontakt hade fått till sig 16/17 och de hade menat den 16e eller den 17e. Och ni blir det den 17e. Våra saker kommer alltså inte idag, utan imorgon. Vi hade kunnat ha kvar hyrmöblerna, och bo kvar i huset, en natt till. Vilket jag verkligen hade föredragit. Men Tova är det enklare. Men nu är vi här och snart kommer ändå sakerna. Wihoooo! 
 
Idag ska vi åka till Walmart och köpa lådor, för att organisera i skåpen och kunna ställa in våra saker i ordning när de kommer imorgon. Vi ska även dammsuga och torka golven på nedervåningen. Jag vet att det kommer bli smutsigt imorgon igen när de kommer med lådorna (och går in med skor) men smutsen som vi får bort är ändå borta. 
 
Tom körde Thilda till bussen på väg till jobbet (det är nämligen enklare att köra henne till bussen än att stå i en lång kö för att lämna vid skolan) och det underlättade verkligen för mig. Tova och jag kunde lyxa med en dusch innan frukosten öppnade 07:00. Den serverades på papperstallrikar och man fick plastbestick och plastglas. Men ändå lyxigt! Tovas gröt gjorde jag på rummet och tog med ner. Igår frågade jag om vi fick låna en barnstol till rummet och det gick bra, så jag ska ta med mig en upp senare idag. Så mycket enklare att mata Tova när hon kan sitta i en barnstol. 
 
 
Ok, jag lät Tova roa sig lite på egen hand medan jag försökte få lite admin-jobb gjort. Men nu ser jag att jag måste ta hand om henne... Jag hinner inte läsa igenom inlägget innan jag publicerar så vi får hoppas att det inte är alltför många fel. 
 
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
/Charlotte

Kommentera här: