Projekt Få-Tova-att-sova-i-sin-säng-hela-natten

Projektet startade förra torsdagen, då vi var hos barnläkaren (pediatric) och fick tips. Tova har som sagt aldrig sovit en hel natt och det senaste har hon vaknat varje eller varannan timma hela natten. Dessutom ätit välling mitt i natten. Någonstans går min gräns…

Jag fick tips om att få Tova att vila på dagen i sitt rum. På fredagen satte jag in spjälsängen i Tovas rum och hon fick sova där på dagen. Det gick sådär men hon sov nog en liten stund i alla fall. Sen har det gått bättre och bättre varje dag. 

(null)

Under tiden har vi haft resesängen i vårt sovrum för nätterna. 

(null)

Se som Tova kryper ihop mot kanterna av sängen. 
(null)

Igår (fredag) var det dags för första natten i sitt rum. Tom var inte lika övertygad som jag. 

Tova somnade gott i sin säng efter att ha ätit halva vällingen i sin säng (första halvan ute i soffan framför tvn vilket inte funkade så bra). 

Vi gick och la oss vid nio som vanligt nu för tiden… Vid ett väckte Tom mig eftersom Tova skrek. På väg till Tovas rum slutade hon skrika och jag tänkte att det var lugnt. Jag ville ändå gå och titta till henne och det visade sig att hon inte alls sov. Skrik skrik skrik. Jag tog inte upp henne men jag gick in och tröstade henne några omgångar. Hon skrek från och till under en dryg timma innan hon somnade om. Jag somnade i soffan utanför och Tom väckte mig när han vaknade imorse. Jag flyttade in till sängen och Tom tog upp en glad Tova som vaknade strax efter sex. 

Vi får se hur det går inatt. 

Thilda har haft en dag full av lek med kompisar. Temperaturen har varit runt noll men ingen snö. Imorgon får vi se till att hitta på något och komma ut huset. 

Ta hand om dig! 

/Charlotte 

Kommentera här: